La femenina, campiona a l'Europeu C sub-18

La selecció femenina, amb el trofeu de campiones d'Europa C. Foto: FIBA EUROPE / ALBERT MARTIN

Dissabte es va decidir el Campionat d'Europa C de la categoria sub-18 que Andorra ha acollit durant la passada setmana. La selecció femenina es va proclamar campiona en derrotar Malta per 51-41 en un partit molt lluitat, mentre que la masculina, que optava a entrar en el podi, finalment ho va aconseguir en vèncer 70-50 Mònaco. El campió va ser San Marino, que va derrotar Moldàvia a la pròrroga per 100-103.

El combinat femení, dirigit per Manel Sánchez, va demostrar tenir el millor nivell a l'Europeu jugat a casa, i Malta, tot i que va posar en problemes la medalla d'or, finalment va claudicar. A Andorra li va costar, perquè al descans l'empat 31-31 reflectia la duresa del duel. Però el tercer quart va ser clau, perquè aquí les andorranes van fer un parcial de 14-7 i gairebé Malta va desaparèixer. L'andorrana Clàudia Brunet va ser l'MVP del torneig, i ella i Christina Andres van entrar en el cinc ideal.

En nois, els de Xavi Luque no van deixar escapar el bronze derrotant Mónaco per 70-50 i fent justícia al joc que van desenvolupat al llarg de la competició.