Teixidó torna a ser el millor a l'Europeu

• El veterà corredor acaba 27è a l'Skyrace de 22km en què Valls abandona per un esquinç
CANAZEI

El moment dolç de Ferran Teixidó va viure ahir una nova cita. La prova de l'Skyrace de 22km dels Campionats d'Europa que es disputen als Dolomites va deixar el veterà andorrà en la 27a posició, amb un temps de 2h 18min 24s. Altre andorrà protagonista va ser Joan Valls, que amb un esquinç va haver d'abandonar. Per la seva part, Marc Casal va ser 30è, mentre que Òscar Casal va acabar en la 34a posició. El guanyador va ser el català Kilian Jornet, en un sprint final amb l'italià Marco De Gasperi.

La skyrace de 22km i 1750m de desnivell positiu va pujar fins el Piz Boé de 3.152m on es troba el refugi de Capana Pizz Fassa. Envoltats encara de neu, els corredors van haver d'arriscar, i un dels perjudicats va ser Joan Valls, que va patir un esquinç de grau dos en el mateix turmell on encara es ressentia d'una lesió anterior. Per això, l'andorrà va haver d'abandonar. Però la cara va ser la de Ferran Teixidó, que està centrat en la Copa del Món de Vertical però que en aquests 22km va donar una molt bona resposta en les ascensions, amb ritmes molt ràpids, i agafant amb calma i sobretot precaució les baixades per evitar riscos, cosa que hi havia. Per la seva part, Marc Casal va anar de menys a més, augmentant el ritme en trobar-se millor al pas dels quilòmetres. Òscar Casal, per contra, estava decebut per la 34a posició.