PUBLICITAT

Triatló o duatló: èxit

  • Tot i el canvi de recorregut, els esportistes responen; Edu Barceló i Sergi González, 6è i 8è, respectivament
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jaume Leiva entra a meta saludant el públic del Parc Central, ahir Foto: ÀLEX LARA

El que havia de ser la triatló d'Andorra de les Wild Wolf Series By Polar va acabar sent una duatló perquè l'aigua del llac d'Engolasters era a 6 graus. La normativa obliga a què si és menor de 15 graus, és obligatori el neoprè, però si és tan baixa com aquests 6, es prohibeix per raons de seguretat. En l'edició de l'any passat, tot i no estar tan freda però sent obligatori el neoprè, ja hi va haver casos de vòmits i indisposicions. Així doncs, la decisió d'aquesta segona edició andorrana va ser ben acollida, i els esportistes –triatletes, ara duatletes– van acudir en bon nombre al Principat, amb més de 600 participants –223 en sprint, 377 en olímpica, més els relleus–. Els millors d'Andorra, els residents Edu Barceló i Sergi González, que en la distància olímpica van acabar 6è i 8è, respectivament.

Jaume Leiva, campió d'Espanya de mitja marató, va ser el vencedor (2h 02min 21s) en la categoria olímpica, la llarga, tot i que va afirmar que no era aquest un esport per ell i que estava molt cansat muscularment. Menys mal, perquè va vèncer amb una autoritat brutal: gairebé 7 minuts respecte a Albert Parreño, segon classificat. En categoria femenina es va imposar Clàudia Galicia amb un bon crono de 2h 24min 50s, mentre que en la categoria sprint la victòria va ser per a Pol Samso, amb 1h 01min 3s i Alba Pardo, amb 1h 18min 22s. La distància olímpica eren 5,6km a peu, 36km de ciclisme, i 10km a peu, i 2,6km, 18km i 5km en la categoria sprint.

Al final el recorregut, readaptat a duatló, va variar la part de ciclisme, anul·lant la baixada des d'Engolasters ja que la transició es feia directament a Andorra la Vella. Així, el port de la Comella va ser la gran dificultat de la duatló, tot i que molts triatletes, especialment els forans, destacaven la duresa del recorregut a peu, amb rampes que «els andorrans diuen que és pla», segons afirmaven alguns corredors.

Per part andorrana, va destacar Sergi González, que va estar a prop del resident Edu Barceló. El següent andorrà entre els millors va ser Carlos Fernández, que va ser 21è. Andorra va estar representada per un gran nombre de corredors, especialment del Club Triatló Serradells, amb força presència amb gairebé una quinzena de corredors entre les dues modalitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT