PUBLICITAT

Les obres de canalització, urgents per a Santa Coloma

  • El concurs del projecte de millora estarà enllestit aquest any
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'avinguda d'Enclar inundada després de la tempesta de dissabte Foto: ANA / M. J.

L'Associació de Veïns i Comerciants de Santa Coloma demana, a través d'un comunicat, que es facin les obres de canalització a la zona. Després que la setmana passada s'hagués tingut que tallar l'avinguda d'Enclar dos cops a causa de la important acumulació d'aigua a la via, critiquen que malgrat s'hagi previst una partida d'1,7 milions d'euros per realitzar les obres de canalització, «no veiem cap moviment».

A la vegada, consideren convenient que tant des del Govern com des del Comú d'Andorra la Vella s'intensifiqui la intervenció dels cossos especials per prevenir situacions com les viscudes dissabte passat a la tarda, i per ajudar els veïns i comerciants afectats per les inundacions.

PROJECTE DE MILLORA / Des del Comú d'Andorra la Vella es va informat als veïns que la corporació preveu treure a concurs el projecte executiu per millorar el clavegueram de la zona durant aquest any, que es calcula que tindrà un cost d'entre 4 i 5 milions d'euros. Segons la cònsol major, Rosa Ferrer, un cop es disposi del projecte caldrà veure qui es fa càrrec de la despesa, doncs és una competència compartida amb el Govern. A banda d'aquestes obres de millora, hi ha un protocol establert que permet solucionar el problema un cop para de ploure, gràcies a l'actuació del servei d'higiene i el camió d'absorció.

Inundacions / L'abundant precipitació caiguda dissabte passat, a banda de tornar a obligar a tallar la circulació per l'avinguda d'Enclar i la CG1, entre la Margineda i Aixovall, va causar retencions entre l'avinguda de Salou i la Margineda en sentit sud, i del centre de Sant Julià de Lòria cap a la Margineda. La inundació va afectar a comerços, vivendes i locals des del número 59 de la mateixa avinguda fins al final del tram afectat. Els veïns es van afanyar a treure l'aigua de les seves escales i negocis amb la queixa unànime que aquesta situació s'ha repetit massa cops.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va explicar que el principal problema va ser la pedregada, que va afavorir el taponament de les reixes dels sistemes d'escolament d'aigües. A més, la gran quantitat d'aigua caiguda que s'hi va afegir també va provocar un desbordament del riu d'Enclar, que va dur terra, rocs i fulles cap al nucli urbà, empitjorant les tasques de la treta d'aigua de la via. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT