PUBLICITAT

Les importacions també retrocedeixen en un 4,5%

  • Pugen l'electrònica, les begudes i el tabac, baixen el vestit i el calçat
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El carrer Maria Pla, una de les avingudes de moda a la capital. Foto: TONY LARA

Segons les últimes dades de conjuntura econòmica publicades per Estadística el valor de les importacions també va caure un 0,9% el passat maig respecte al mateix mes de l'any anterior. Amb tot, l'acumulat dels darrers 12 mesos les importacions cauen fins a un 4,5%, passant d'un valor d'1.125.000 euros a 1.075.000 euros. Els sectors que més acusen la crisi i que redueixen llocs de treball i salaris, com ara la construcció i el comerç, també deixen d'importar mercaderia. De fet, el sector de la construcció va importar un 7,8 menys el maig passat, mentre que les importacions del comerç i més precisament, del subsector del vestit i calçat van caure un 4,3% i les del subsector de l'alimentació un 4,1%. També van disminuir les importacions de combustibles que tenen però, un component estacional (–29,6%), amb l'entrada de la primavera i l'aturada de les calderes de gasoil. Per contra, es van incrementar les importacions en el sector del transport en un 25,5%, l'electrònica, que experimenta una certa represa, en un 14%, les begudes i el tabac que pugen gairebé un 10% i el sector industrial que puja un 4,2%.

Rànquing per sectors / Amb tot, el top ten en importacions no varia en els últims anys i el capítol de combustibles va al davant amb més de 138 milions d'euros, el segueixen a distància el d'aparells elèctrics amb 77 milions; la perfumeria amb 72 milions i els vehicles automobils amb 67 milions.

Els alcohols arriben tot seguit amb 65 milions i els vestits i accessoris amb 64 milions més. No obstant això, el sector de la moda entra molta més mercaderia perquè cal sumar al capítol de vestits i accessoris que no són de punt (64 milions) els que ho són i dels quals se n'importen 28 milions més. També cal afegir-hi el capítol d'altres articles tèxtils (4 milions), amb la qual cosa no és difícil adonar-se del pes que té el sector en sumar importacions per valor de més de 96 milions d'euros. La moda se situa en el segon lloc del rànquing darrera la importació de carburants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT