PUBLICITAT

Mou-te per Andorra

  • Una nova app informa de les activitats que s'organitzen al país i permet accedir a les rutes de muntanya sense necessitat d'estar connectat a Internet
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El representant de l'empresa Identitat, Jordi Berni,ahir presentant l'aplicació ?Turisme actiu Andorra'. Foto: ANA / N. M.

Els amants de les activitats de muntanya ja tenen la seva aplicació. Tant si ets turista com si vius a Andorra, amb un smartphone tindràs a la mà tot tipus d'informació referent a rutes, activitats, punts d'interès del país... El nom de la app és Turisme actiu Andorra, està disponisble tan a Apple store com al Google market en quatre idiomes i ha suposat una inversió de 49.800 euros aportats per Andorra Turisme i els comuns, a través del conveni de col·laboració Infoturisme. El gerent de la parapública, Betim Budzaku,va destacar ahir l'importància d'apostar per les noves tecnologies, i més ara dins el concepte d' Smart Country, en la línia del qual està aquesta aplicació.

Un dels punts forts de l'app, tal i com va explicar el representant de l'empresa que ha desenvolupat l'aplicació, Jordi Berni, és que no necessita connexió a Internet per consultar mapes, perquè ja estan incorporats i a través de la tecnologia GPS es poden consultar en qualsevol moment.

L'app també compta amb un directori d'empreses i serveis, utilitats i un perfil a través del qual els usuaris poden disposar d'un històric de les rutes que han realitzat, amb tot tipus de detall, és a dir, els quilòmetres recorreguts, el desnivell, el temps emprat, i les calories consumides, entre altres... Cada activitat conté tota la informació tècnica necessària: distància, durada, desnivell, dificultat mitjana, perfil de la ruta, previsió meteorològica, i quins mitjans de transport públic hi ha per arribar-hi i que també els permet competir amb altres usuaris. Les activitats i rutes que apareixen a l'aplicació es poden filtrar depenent dels gustos i els interessos de cada usuari i apareixen ordenades per distància respecte al punt on es troba la persona que ho està consultant

Geocaching, webcam, opcions de penjar fotografies o afegir punts d'interès. Una aplicació dinàmica que permet compartir informació i fins i tot competir amb altres usuaris en diversos camps. «El sistema està obert i l'aplicació està preparada per anar creixent hi afegir-hi més informació a través dels usuaris o demandes dels comuns o d'Andorra Turisme». La descàrrega és gratuïta, si t'agrada moure't, aquesta app és una bona guia per fer-ho per Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT