PUBLICITAT

Conveni amb Espanya per agilitzar els tràmits duaners

  • L'Estat veí participarà al Congrés de Viabilitat hivernal d'Andorra
C. G.
VALLS DE VALIRA

Periodic
Els primers vehicles creuant el túnel recent inaugurat, ahir. Foto: TONY LARA

En el marc de la inauguració de l'N-145, la ministra Ana Pastor va anunciar que els propers mesos se signarà un conveni amb Andorra de transport de mercaderies i viatgers per carretera. L'acord té com a finalitat «generar les mínimes molèsties i traves possibles tant als transportistes de mercaderies com als viatges col·lectius en autocars», va informar la ministra.

Es tracta d'un conveni que Espanya ja ha signat amb d'altres països fora de la Unió Europea, el qual «desafortunadament no teníem encara amb Andorra, cosa que em sembla increïble», va assegurar Pastor. El ministre andorrà Jordi Alcobé, per la seva part, va destacar d'aquest conveni que permetrà «agilitzar tràmits», a més de «donar cobertura jurídica al transport mercaderies i viatgers amb matricula andorrana cap Espanya». Fins ara tots aquests tràmits es tramitaven verbalment, va explicar Alcobé.

D'altra banda, Pastor va anunciar la presència de l'Estat espanyol i també de la Generalitat de Catalunya al Congrés internacional de viabilitat Hivernal, que tindrà lloc el febrer de l'any vinent a Andorra. «Explicarem el que es fa a Espanya i el que es fa a Andorra, posant en comú experiències internacionals», va manifestar la titular del ministeri de Foment espanyol.

Entre d'altres temes, ahir també es va avançar en la conversió de l'aeròdrom de la Seu a públic i comercial –ara és de titularitat privada– prevista per aquest any, i des de Foment es va assegurar que es faran les rotondes de Castellciutat quan hi hagi disponibilitat pressupostària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT