PUBLICITAT

«Extremadament positiu»

  • El comú assegura que la Festa Major ha estat «un èxit rotund»
  • Ha tingut una afluència de 16.000 persones, 800 a la zona de restauració
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nombrós públic fa cua a l'arrossada popular de dilluns Foto: TONY LARA

La ressaca de la Festa Major d'Andorra la Vella ha estat dolça pels membres de Casa Comuna. Ahir es respiraven altes dosis d'optimisme a la corporació, a l'hora de fer balanç d'aquests tres dies de festa que ha viscut la capital. Segons van assegurar en un comunicat, la Festa Major del 2013 ha estat «un èxit rotund» si es tenen en compte les 16.000 persones que hi ha participat. Una xifra «inusual i extraordinària» i que suposa un «rècord», segons van assegurar des de la corporació. Per tot, fan un «balanç extremadament positiu» de l'esdeveniment.

Aquestes 16.000 persones eren veïns de la capital, però també «nombrosos ciutadans de totes les parròquies i molts turistes». Es van repartir en 10.000 assistents als actes, manifestacions i animacions més tradicionals i els 6.000 participants a les activitats esportives i de lleure. En el primer cas, destaquen els 2.500 assistents que van presenciar el concert dels Catarres, les 800 persones que no es van voler perdre el tradicional Contrapàs de diumenge al migdia o els 1.200 comensals que van degustar les racions de l'arrossada popular, dilluns passat. Paral·lelament, a la plaça Guillemó, un dels eixos principals de la festa, va rebre un màxim de visitants el diumenge. «Més de 1.000 persones van gaudir durant tot el dia de les animacions i ofertes i, molt particularment, de l'actuació del grup Gypsy Dandy, amb la seva música de Rumba de Perpinyà», va informar la corporació de la capital.

Pel que fa a la participació ciutadana a les activitats esportives, una part d'elles ha viscut un augment d'afluència respecte a anys anteriors. És el cas, per exemple, del Trofeu Interclubs de tir de precisió, que amb els 80 inscrits ha tingut un augment del 70% respecte al 2012. La mateixa proporció d'augment que s'ha registrat al Campionat de tennis taula. En canvi, la Festa del joc i de l'esport va rebre menys infants que en edicions passades. Hi ha participat 1.445 nens i nenes.

També ha caigut la participació a la cursa atlètica popular, que va tenir 290 participants, 24 menys que al 2012.

D'altra banda, la corporació també va voler destacar les 341 fotografies que van participar al concurs per Instagram #andorralavelladefesta, i la bona acollida que ha tingut la zona de restauració ubicada a la plaça Guillemó, impulsada per l'Associació de Comerciants del Centre Històric. L'han visitada 800 persones. També asseguren que el canvi d'ubicació de l'espai de les firetes –degut a l'emplaçament del Cirque du Soleil– ha estat ben rebut pel públic.

És a dir, sense elements a criticar o a millorar segons el comú, que va mostrar la seva «plena satisfacció» per la Festa Major 2013. Malgrat que des de fora no s'ha vist sempre amb uns ulls tant optimistes. És el cas, per exemple, de la seixantena de paradistes participants al Mercat de la Festa. Malgrat celebrar el gran ambient i l'afluència de públic, van reconèixer poques vendes durant els tres dies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT