PUBLICITAT

La Teknon també tindrà un nou conveni amb la CASS per oferir serveis a Andorra

  • La clínica barcelonina obrirà un centre mèdic i quirúrgic de dia
G. GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

La ministra de Salut, Cristina Rodríguez no va voler desvetllar les incògnites que planegen sobre l'arribada de la clínica Teknon a Andorra, un dels centres de referència que la CASS i el SAAS tenen a Barcelona.No obstant això, va reiterar que «hi estem treballant en contacte i d'entrada puc dir que la clínica Teknon sempre ha defensat la idea d'un centre mèdic i quirúrgic de dia». Un centre però que «respectarà la complementarietat del sistema públic i dels serveis que ofereixen els professionals del país». Amb tot, també va reconèixer que «la Teknon tindrà una oferta de serveis més àmplia, estem treballant conforme al model que tenim, cosa que confirma les exigències de qualitat i d'intercanvi de professionals; va tot en la mateixa línia que, independentment de l'obertura econòmica, ja estàvem treballant». O sigui que l'arribada de la Teknon es desmarca de la resta de projectes que s'estan concretant en l'àmbit de la salut.

De fet, Rodríguez va defensar que «sempre hi haurà la possibilitat de concertar una part dels serveis que oferirà a Andorra» afegint que «ho pot demanar legítimament, sobretot quan ja hi ha persones d'Andorra que van a la Teknon, un dels centres de referència amb els quals treballem a Espanya i a Catalunya».

Més propostes / La ministra també va insistir en que «en l'àmbit de la salut, parlem de moltes propostes, hi ha altres projectes privats i tots aquests projectes sempre ho han dit clarament seran en col·laboració amb els professionals del país, quan hi hagi els serveis i les competències, i de manera molt complementària amb els centres públics i privats existents».

I va tornar a insistir en que «no venen a fer duplicitats». De la mateixa manera també va recordar que donarien més feina, si cal, a l'hospital i a d'altres serveis subsidiaris. «A més a més, tots aquests centres, necessiten d'un marc tècnic com és l'hospital amb els serveis d'urgències, de cures intensives, de transport». Per últim la ministra també va avançar que serà el ministeri qui decidirà quins serveis tindran conveni amb la CASS i quins no i va concloure que «tots aquests centres saben perfectament que per molt reglada que sigui l'activitat que venen a fer, també haurà de ser definida en una cartera de serveis, privats i concertats, i serà el ministeri qui ho avaluarà».

En quant als serveis que vol oferir la Tecknon a Andorra la idea és que siguin avantatjosos per a totes les parts, l'usuari, el sistema de salut i la CASS. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT