Teixidó assegura la 3a plaça final a la Copa del Món

• Ferran acaba 3r a la Vertical de Loutraki on el seu germà Xavier és 2n
@PeriodicAND
LOUTRAKI

A la imatge, d'esquerra a dreta Òscar Casal (6è), Ferran Teixidó (3r) i Xavier Teixidó (2n), ahir a Loutraki (Grècia) Foto: FAM

La FAM havia planificat ser a Loutraki, i en va sortir beneficiada. La jugada va ser molt profitosa, perquè a la cita grega de la Copa del Món de les curses de Quilòmetre Vertical, Xavier Teixidó va ser ahir segon, el seu germà Ferran va acabar tercer, i Òscar Casal va arribar a meta 6è. Amb aquests resultats, Ferran Teixidó assegura la tercera posició de la general final de la Copa del Món. «Matemàticament ja té la 3a plaça, i amb opcions del segon lloc», va afirmar ahir Xavier Teixidó.

Xavier va sortir molt fort, arriscant, i tot i que al final va patir en les rampes més dures, va acabar segon a 16s del guanyador, l'eslovè Necj Kuhar. «Estic molt content, no m'ho esperava», va manifestar el corredor andorrà, que va reconèixer que la tàctica va ser una mica suïcida: «Me l'he jugat». Ja se sap que en esport, qui no arrisca no guanya, i ell ahir en va sortir beneficiat. El seu temps per completar els 5,8km de recorregut i 1.000m de desnivell va ser 44min 24s

Pel que fa a Ferran, estava molt satisfet, no tant «per la classificació» sinó «pel temps en relació a l'any passat i als demés corredors», que va ser de 44min 40s. Així mateix, Casal va ser 6è amb 48min 29s. La pròxima cita, 11 i 13 d'octubre a Itàlia.