PUBLICITAT

Cau un llamp al campanar de Vielha i l'incendia parcialment

  • Els tècnics confirmen la solidesa de l'estructura
EL PERIÒDIC
VIELHA

Periodic
Imatge dels operaris treballant en la consolidació del campanar, ahir. Foto: ACN

Els tècnics municipals de Vielha van confirmar ahir la solidesa del l'estructura del campanar de l'església de Sant Miquel, que es va veure greument afectat a causa d'un llamp la nit de dissabte passat. L'alcalde de Vielha, Alex Moga, va afirmar que «la valoració que s'ha fet aquest matí ha confirmat que l'estructura no està tant malmesa com es pensa i per tant hem passat a consolidar la zona afectada i ens els propers dies estudiarem que es farà».

En plena tempesta, el llamp va caure deu minuts abans de les nou del vespre del passat dissabte sobre el campanar, que té l'estructura de fusta, i va incendiar-lo parcialment. L'espetec va fer saltar diverses teules de pissarra, sense causar danys personals.

Per tal de poder treballar en l'estructura del campanar es va portar una grua de gran tonatge que va treballar des de les vuit del matí d'ahir per tal de consolidar tota la zona afectada. Moga va explicar que a més s'havia fet neteja de la zona i de tots elements que podien significar un perill per la població.

La conseqüència més directa de la caiguda del llamp va ser que l'església de Sant Miquel va quedar inutilitzada per acollir la missa en honor de la Mare de Déu d'Aran, que s'havia de celebrar ahir a les onze del matí. Originalment, la cerimònia en honor de la patrona de la Val d'Aran s'havia d'oficiar al Santuari de Santa Maria de Mig Aran però les inundacions del passat mes de juny -que van inundar greument el recinte- van obligar el trasllat a l'església de Sant Miquel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT