PUBLICITAT

Comença el curs marcat per la introducció del Permsea

  • Aquest any també està protagonitzat per la nova eina: l'iPad2
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge del primer dia del curs 2012-2013. Foto: ÀLEX LARA

Avui és el primer dia del curs escolar. Un curs marcat per la implantació del Pla estratègic per a la renovació i millora des sistema educatiu andorrà (Permsea)a les aules, que s'aplicarà a primera i segona ensenyança, i per la introducció d'una nova eina de treball, l'iPad d'Apple. Segons el Ministeri d'Educació, aquesta tauleta permetrà a les famílies estalviar-se uns 600 euros en material (al final de tota la segona ensenyança), tenint en compte que actualment en els quatre cursos dels dos cicles la despesa supera els 1.000 euros, mentre que la tauleta, vàlida per a tots els cursos, costa 450 euros.

Pel que fa al Permsea, aquest preveu consolidar els aprenentatges dels alumnes a partir de la resolució de situacions complexes. És a dir, l'aplicació pràctica de forma interdisciplinària dels conceptes adquirits.

NOMBRE D'ALUMNES ESTABLE/El curs passat l'Escola Andorrana comptava amb 4.300 alumnes i un equip de 600 docents als quals caldria sumar els equips de Formació Andorrana, Formació Professional i Formació d'Adults, i tot el què és Ensenyament Superior que funciona com un departament separat. El Ministeri d'Educació tenia uns 900 docents, entre funcionaris i eventuals. Segons va explicar la ministra d'Educació, Roser Suñé, en una entrevista a EL PERIÒDIC el passat juliol «si es confirmen les dades de preinscripció, creixem en 70 alumnes, nombre que és important per a una escola».

Suñé va explicar que aquest creixement «no és perquè la població hagi augmentat, sinó que estem recollint la pujada de les promocions anteriors. Tot plegat vol dir que si la demografia es manté com fins ara, entrarem en una etapa de lleuger decreixement». I és que l'Escola Andorrana ha perdut algunes classes de maternal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT