PUBLICITAT

La història de Casa de la Vall a través d'objectes

  • Bonell presenta la nova línia de marxandatge que ha costat 10.000 euros
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt, la subsíndica, Mònica Bonell, durant la presentació de la nova línia de marxandatge ahir. A baix, alguns dels productes Foto: TONY LARA

Tasses, imants, llibretes, postals de Casa de la Vall i fins i tot ninots de síndic. Aquest són alguns dels productes que, des d'ahir, ofereix el nou marxandatge de la seu històrica del Consell General. «L'objectiu és presentar d'una nova manera, més moderna, Casa de la Vall i donar a conèixer la seva història a través dels objectes», va explicar la subsíndica general, Mònica Bonell, que va afegir que l'aparador del que disposa el monument històric també serà un espai d'exposició «per a tots aquells artistes i artesans que treballen amb productes relacionats amb Casa de la Vall».

Un dels públics pels quals més s'ha apostat ha estat per l'infantil, tenint en compte que la majoria dels 24.000 visitants anuals que té Casa de la Vall, segons les dades proporcionades per Patrimoni, són gent gran, i que són objectes que es poden emportar de record pels més petits de la família.

El pressupost destinat pel projecte ha estat de 10.000 euros, dels quals s'espera «un retorn entre 3.000 i 5.000 euros», tal i com va informar Bonell, que també va explicar que de moment els tiratges «han estat molt prudents». La intenció és poder destinar l'any que ve un pressupost d'entre 3.000 i 6.000 euros al marxandatge, per tal de crear nous productes.

La implicació de Xeridell

Bonell va voler destacar que tots els productes del nou marxandatge de Casa la Vall estan realitzats a Andorra i que en la seva elaboració s'ha volgut tenir en compte la participació del taller Xeridell de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, que s'ha encarregat dels llapis, els mocadors i del paper d'embalatge. Per altra banda, també s'ha volgut donar cabuda a artesans del país i la primera en participar-hi ha estat l'artista Anna Mangot, de la qual ja es poden veure exposades algunes de les peces que ha elaborat. El diners que s'obtingui de la venda d'aquests objectes serà per als artistes, que aniran canviant per tal que hi hagi més varietat.

A més dels productes que ja hi han a la venda, Bonell va explicar que tenen previst incorporar «una guia actualitzada de la Casa de la Vall en la qual estem treballant i que tindrem enllestida properament».

Tots els productes porten el nou logotip del Consell General, «no tan oficial i que permet vendre nous producte i fer un treball de divulgació», i que va costar 7.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT