PUBLICITAT

Una llei conjunta per al matrimoni homosexual

  • El PS tirarà endavant la proposició al març si no s'aconsegueix el consens
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Els quatre advocats impulsors de la recollida de signatures per permetre el matrimoni entre persones homosexuals es van reunir ahir amb els membres de la Comissió d'Interior del Consell General. Jean-Michel Rascagneres, Maitena Manciet, Maite Bourgeaud i Manel Pujadas van traslladar als consellers generals la discriminació jurídica que suposa que no es puguin casar persones del mateix sexe.

Pujadas va explicar ahir que la rebuda d'aquesta informació per part dels consellers «va ser exel·lent» i hi va haver «una esplèndida comprensió del problema que suposa». En aquest sentit, Pujadas va explicar que els consellers els van informar que els tres grups parlamentaris estudiarien la possibilitat de fer una proposició de llei conjunta.

El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, va dir que «el debat sobre el matrimoni homosexual» s'inclouria en «el treball en un àmbit més àmpli de modificació del dret civil i de successions», i que per tant, «no hi haurà només aquesta modificació concreta». Baró va afegir que en aquest debat «s'han de tenir en compte certes implicacions institucionals, però no té comparació amb les de l'avortament», ja que en aquest segon «en la Constitució s'especifica el dret a la vida».

La consellera del PS, Mariona González, que forma part de la Comissió d'Interior va dir ahir que «esperarem fins al mes de març per saber si hi ha consens en la modificació de la llei entre els tres grups parlamentaris» i, sinó és així, «nosaltres la tirarem endavant sols», com ja va anunciar la passada primavera a EL PERIÒDIC.

2400 signatures / Els quatre advocats ja han recollit 2.400 signatures però ahir no van ser lliurades als consellers ja que l'intenció es fer-ho en futures reunions amb el síndic general i el cap de Govern.

Rascagneres va dir en declaracions a l'ANA que també demanaran una trobada amb els cònsols de les set parròquies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT