PUBLICITAT

Acord entre FEDA i Encamp per embellir els entorns d'Engolasters

  • L'estiu vinent hi haurà jocs d'aigua per a infants, una zona de grades i casetes amb serveis per als visitants
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Un home passeja per la zona encampadana d'Engolasters, que viurà un ?lifting' els propers mesos, ahir Foto: TONY LARA

el Comú d'Encamp i la parapública FEDA van signar ahir un conveni de col·laboració que permetrà embellir els entorns del llac d'Engolasters, a la part que pertany a aquesta parròquia. Es tracta d'un projecte amb un cost de 120.000 euros i que constarà de tres fases: l'habilitació d'una zona de jocs d'aigua, una zona de grades i un espai de serveis. El projecte es fa pensant en l'important gruix de visitants i residents que diàriament visiten els entorns. L'objectiu és clar: «millorar l'atractiu turístic de la zona», tal i com va manifestar el president de FEDA, Albert Moles, en un«terreny actualment una mica descuidat».

La voluntat de les dues parts és que l'embelliment de la zona nord-est d'Engolasters estigui enllestit l'estiu vinent, motiu pel qual una primera part del projecte es llençarà a concurs públic aquest mateix mes per tal que les obres finalitzin a la primavera, si el temps ho permet. La segona part s'impulsarà tan bon punt acabi la primera, va informar Moles.

En aquest primer tram està previst incloure les fases 1 i 2 del projecte, i tindrà un cost total de 60.000 euros, aportats a mitges per les dues parts. Es canalitzarà una part del riu per fer circular l'aigua. Així, es podrà habilitar la zona d'aigua infantil amb diverses atraccions: rodes hidràuliques, un espiral d'Arquímedes, etc. i així fins a vuit jocs. Allà també se'ls explicarà diverses nocions sobre l'aigua i l'energia hidroelèctrica. Finalment, a la zona més propera al llac s'habilitarà una platja.

Paral·lelament, en aquestes primeres obres també està previst la construcció d'unes grades amb vistes al llac, una zona verda i treballs per facilitar l'accessibilitat des de les Pardines fins a l'arribada del Canal Valira. Es tracta de «refer l'accés actual, molt erosionat», segons va reconèixer Moles.

Lloguer de bicicletes / Un cop s'enllesteixi aquesta primera part s'iniciarà la segona, consistent en habilitar un espai de serveis amb casetes de fusta, a la zona entre els dos restaurants. Hi haurà un punt d'informació turística, sanitaris i lloguer de bicicletes, un servei que gestionarà una empresa aliena a la corporació encampadana. Aquesta fase també tindrà un cost de 60.000 euros, finançat a mitges.

Tant la parapública com el comú es van mostrar ahir satisfets amb l'acord assolit, el qual es va començar a gestar ara farà un any. Dóna continuïtat a la feina iniciada amb l'acondicionament del camí de les Pardines, va assegurar el cònsol, Jordi Mas. I al parer del president del consell d'administració de FEDA, Jordi Cinca, permet «explotar encara més el potencial d'aquesta zona».

Amb tot, aquest projecte queda lluny de les iniciatives més aviat faraòniques llançades per la darrera corporació –encapçalada per Miquel Alís–, entre elles la construcció d'un amfiteatre al llac. Mas va recordar que el projecte presentat ahir «s'adequa més a la realitat econòmica actual». Això si, Cinca no va tancar del tot la porta a seguir invertint en la zona, assegurant que l'espai lúdic d'aigua, les grades i les casetes poden ser «un preludi per poder fer-hi d'altres coses, amb potencial per a realitzar-hi espectacles».

D'altra banda, Cinca va destacar el paper que ha tingut la parapública en tot aquest projecte. Segons el ministre de Finances i Funció Pública, el Govern té la voluntat que tant FEDA com Andorra Telecom continuïn sent participades al 100% per l'Estat, però «volem que cada vegada més estiguin vinculades a l'activitat econòmica del país i siguin un actor actiu».

Converses pel telefèric / També dins la voluntat de potenciar l'atractiu turístic d'Engolasters, el comú ha iniciat converses amb diferents empreses per tal de reactivar el projecte d'unir la zona i la localitat d'Encamp amb un giny mecànic. La idea s'inspira en el telecabina que es va posar en marxa fa 50 anys. És a dir, es vol aprofitar el traçat de l'antic giny de la parròquia, de manera que es guanyaria un nou accés pels visitants fins al llac.

La corporació està buscant inversors privats per tirar endavant el projecte, del qual ja se'n va parlar durant la darrera campanya electoral. De moment és tot molt embrionari. El cònsol no va voler parlar de costos, tot i que va assegurar que només el telecabina ja suposa una inversió d'entre quatre i quatre milions i mig d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT