PUBLICITAT

L'ampliació de les escoles de Canillo farà tard a la 'rentrée' 2015

  • L'APAEA lamenta que el Govern no mantingui el calendari inicial
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Francesc Pedró i Roser Suñé en la presentació de l'any escolar, ahir Foto: TONY LARA

L'ampliació de les escoles francesa i andorrana de Canillo no estarà acabada per al curs 2015-2016 tal com van anunciar, el 5 de juliol passat, la ministra d'Educació, Roser Suñé i el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Alcobé. Des de l'Associació de Pares de l'Escola Andorrana (APAEA) es veu amb una certa inquietud com el projecte qualificat «d'històric» s'eternitza. I és que fa uns dies el Ministeri d'Educació va comunicar a l'associació que un problema en l'adjudicació dels treballs de desmunt –necessaris a la construcció de la nova ala del centre– en retardaran el calendari d'execució. El 17 de juliol passat es va aprovar l'adjudicació de les obres de desmunt de les dues parcel·les adjacents a l'actual centre escolar, situat en els terrenys limítrofs del carrer Esquirolets i el marge esquerre del riu Montaup, per poder començar l'ampliació del centre. El problema és que les obres s'havien de fer a l'estiu per no molestar els alumnes, cosa que no ha estat possible. Des de l'APAEA lamenten que «hi hagi retard en l'enderroc perquè retardarà la reunificació de l'alumnat, un curs escolar més».

Obra d'interès nacional / L'APAEA va afegir que «ens han explicat que cal picar molta pedra i com que les obres faran molt soroll no es poden continuar mentre els nens vagin a l'escola», i va recordar que «fa dos anys es parlava de construir una escola nova, projecte que el Govern va decidir no tirar endavant per fer l'ampliació dels edificis existents, fent una excavació a la muntanya, ara no sabem quan podrem tenir les obres enllestides». No obstant, això el projecte d'ampliació de l'escola de Canillo va ser declarat d'interès nacional pel Consell de Ministres, el passat 7 d'agost. El Govern va justificar la decisió perquè l'equipament estarà destinat a un servei de caràcter educatiu. Els treballs de desmunt s'havien d'allargar durant 12 setmanes i l'import d'adjudicació de les obres va ser de 651.826 euros. El projecte va ser aprovat per la modalitat d'urgència perquè l'execució tingués el mínim impacte en el desenvolupament de les activitats escolars. Segons va informar el Govern, els treballs més rellevants eren el sanejament de les zones afectades, la retirada de terres i substrat rocós a l'abocador, la realització de perforacions i la col·locació de malla de triple torsió.

inauguració del curs escolar / Ahir, en la presentació del nou curs escolar al cos docent, Suñé va reconèixer que l'ampliació de les escoles de Canillo no estarà a punt per al curs 2015-2016, però va afegir que «ja ho hem explicat als pares i no hi pot haver cap dubte sobre la voluntat de tirar-la endavant». En quant al termini d'execució, la ministra va advertir que depèn de Territori. La inauguració del curs va comptar amb la conferència Noves polítiques educatives, nova professionalitat docent? a càrrec del director de desenvolupament docent i polítiques educatives al departament d'educació de la Unesco a París, Francesc Pedró.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT