PUBLICITAT

Rescatat un caçador ferit que va passar la nit al ras

  • El jove, de 24 anys, va caure per una canal i pateix politraumatismes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Excursionistes a la Vall del Madriu Foto: ÀLEX LARA

Els Bombers van localitzar ahir un jove caçador de 24 anys que havia desaparegut dimarts al vespre. Els efectius del Grup de Muntanya el van localitzar a una canal a la zona de Fontverd, a la Vall del Madriu. Les primeres hipòtesis apunten que el jove va caure per la canal on va ser trobat, de forta pendent, i degut a les lesions no va poder moure's de la zona ni avisar de la seva situació. El jove pateix politraumatismes i ahir mateix va haver de ser intervingut quirúrgicament a l'Hospital Nostra senyora de Meritxell, on havia estat traslladat en helicòpter.

El caçador formava part d'una colla participant a la Setmana de caça de l'isard. Van ser els seus companys qui en van denunciar la desaparició, dimarts a la mitjanit. Dos efectius del Grup de Muntanya dels Bombers van iniciar cap a la una de la matinada les tasques de recerca, pels camins marcats que recorren Fontverd fins el refugi de Perafita. Però sense èxit. A primera hora del matí d'ahir s'hi va sumar l'helicòpter, que va resseguir una zona més àmplia seguint les indicacions donades pels companys i també per la família del desaparegut.

Zona de difícil accés / Passades les 9 del matí els Bombers el van localitzar a la canal, de difícil accés segons va informar ahir el director adjunt de bombers, Jordi Farré. Presentava símptomes d'hipotèrmia –degut a les baixes temperatures nocturnes– i diverses contusions tant a la cara com a les cames i braços. Tot apunta que va caure des d'uns 20 metres, distància on van trobar la seva motxilla i arma. Va ser immobilitzat i traslladat en helicòpter a l'hospital.

Des del centre hospitalari van informar que el jove pateix fractures als braços, a la mandíbula i una contusió pulmonar. «El quadre és greu», però en principi cap lesió posa en perill la seva vida, va informar el cap de guàrdia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT