PUBLICITAT

Tres lituans buiden la caixa forta de Cellini a punta de canó

  • Els atracadors tenien un còmplice que no va entrar a la botiga però tots van ser detinguts
  • La Policia va recuperar un parell d'arracades?i busca el botí que els lladres es van endur
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'establiment d'alta joieria Cellini a l'avinguda de Carlemany, després de ser atracat ahir per tres persones. Foto: ÀLEX LARA

Ales onze del matí, la joieria Cellini de l'avinguda Carlemany va ser víctima d'un atracament a mà armada. Tres homes «estonians i lituans», segons l'encarregat de l'establiment, van desvalisar la caixa forta i algunes de les vitrines de l'interior de la botiga en pocs minuts. I és que els lladres van amenaçar l'encarregat amb una pistola que va resultar ser una arma fictícia, però qui només ho sabia era el que l'alçava contra les persones que es trobaven en aquell moment dins l'establiment. El personal de la botiga va poder prémer el botó d'alarma que normalment connecta aquest i altres establiments amb les dependències d'una empresa de seguretat, però la conversió de l'avinguda Carlemany en zona per a vianants va dificultar l'arribada no només de la Policia sinó també de la propietat al lloc dels fets. Meritxell Pons, filla del propietari, es va exclamar nerviosa que «això és un estorb, no es pot passar per enlloc i ens complica encara més la fatalitat», referint-se a les dificultats que va trobar per apropar-se a la botiga tant bon punt va rebre l'avís de l'atac.

Detencions / A les cinc de la tarda, la Policia va informar que havia estat requerida a les onze i cinc del matí pel Servei de Circulació d'Escaldes-Engordany, ja que «s'havia produït un robatori en una joieria de l'avinguda Carlemany, comès per tres homes, un dels quals havia amenaçat els empleats amb una pistola que va resultar ser de plàstic». Els autors de l'atracament van demanar als empleats d'obrir la caixa forta i de treure'n les joies que van anar introduint dins d'unes bosses d'esport. Tot seguit, la Policia va muntar un dispositiu gàbia, que consistia en un primer perímetre molt proper al lloc dels fets i un segon perímetre més ampli amb diferents controls fixes i dinàmics per tot el territori i també va reforçar els controls a les fronteres. És en aquest segon filtre, a la rotonda d'Envalira de la CG–2, que va controlar dues persones a l'interior d'un taxi. Moments desprès a la recta d'Envalira, va controlar una tercera persona en un segon taxi que també coincidia amb les descripcions que havien fet els testimonis al lloc del sinistre. Per últim, els agents també van aturar una quarta persona que conduïa un turisme Peugeot 307 amb matrícula del Regne Unit.

Els quatre homes controlats són no residents i de nacionalitat lituana, amb edats compreses entre els 18 i 23 anys. Tots quatre van ser interrogats i detinguts per un presumpte delicte contra el patrimoni. La Policia també va informar que en l'enquesta preliminar, agents de l'àrea de Policia Criminal van trobar a l'establiment l'arma que haurien utilitzat els autors del robatori i en el recorregut de fugida que van emprar, en una paperera pròxima de la Cellini, van trobar un jersei d'esport i un joc d'arracades amb una etiqueta de la joieria, i en un cubell de brossa de reciclatge, una segona arma de plàstic de les mateixes característiques que la trobada a la joieria. La Policia també va informar que estava treballant amb la propietat de la botiga per determinar el valor del botí sostret i també per posar els presumptes autors del robatori a disposició del batlle.

l'Assalt del 2011 / Aquest no és el primer atracament que pateixen les joieries Cellini. Malauradament, el més espectacular va afectar la botiga de l'avinguda Meritxell, ara fa un parell d'anys. Els fets van passar el 5 d'abril del 2011 i la Policia va poder constatar que havien estat molt planejats i que es tractava d'un cop professional. La banda autora del robatori era coneguda dels serveis de policia d'Espanya, França, Anglaterra, Alemanya i Àustria. El robatori va anar acompanyat d'una preparació de pel·lícula. Els assaltants van provocar dos incendis, el d'un cotxe a Escaldes i d'uns contenidors a la capital. L'objectiu era distreure l'atenció, però, per assegurar-se que ningú arribés al lloc del delicte també van tancar l'avinguda Meritxell amb una cadena. En pocs minuts van obrir la joieria i es van fer amb un botí de centenars de milers d'euros. La Policia va poder arrestar un dels fugitius, el romanès Constantin Dita, que va ser condemnat a cinc anys de presó ferma i a una indemnització de 760.000 euros per l'assalt a la botiga, el 21 d'abril de l'any passat. El Tribunal de Corts va fallar la sentència en 24 hores.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT