PUBLICITAT

Pressumpció d'inocència

  • L'advocat d'Emili Puig diu que és innocent i treu pit perquè el TC va declarar il·legal la detenció. «De cap manera és una pràctica habitual», respon Francesc Badia
El periòdic
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

És inevitable que quan un cas com el d'Emili Puig surt a l'opinió pública, de seguida es prejutgi. És el cas de l'exgerent del FC Andorra, que encara no ha estat jutjat però ningú al carrer creu en ell. Només el seu advocat, Josep Antoni Silvestre, que durant aquesta setmana s'ha desmarcat amb un gol gràcies al Tribunal Constitucional, que va declarar il·legal la detenció del seu representat, i ha aprofitat el bon vent per dir, obertament, que el seu client l'ha assegurat que és innocent, i que si faltaven diners de la caixa del club era perquè l'entitat, simplement, estava en números vermells.

Fruit de tot això, la situació és la que és, i ara serà la Justícia qui haurà de posar pau i després glòria en tot aquest tema. Si abans Puig era un dimoni vist des dels ulls del poble, ara té la raó de la seva part en un primer esgraó, el de la detenció il·legal perquè no se li van explicar els motius concrets pels quals se'l pujava al cotxe policial. Vet aquí que Silvestre ha tret pit i fins i tot ha arribat a dir que aquest model de detenció és una pràctica que han patit i pateixen nombrosos ciutadans al Principat. I és clar, ja tenim aquí la polèmica oberta amb la resposta directa de Francesc Badia, degà del Col·legi d'Advocats, ahir a la Cerimònia de la Toga: «El Tribunal Constitucional va dir que l'ordre no va ser la correcta. Que això sigui una pràctica habitual, de cap manera». Però Badia va anar més enllà en afirmar que les errades judicials «no tenen noms i cognoms», tot defensat l'actuació de la Batlle: «No vol dir que el jutge sigui un incompetent». Sigui A o B, el cas és que Emili Puig va estar dos mesos a la presó, va pagar una fiança i ara espera el judici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT