PUBLICITAT

La UH i l'AdHA formalitzen l'acord per unir-se en una sola institució

  • Les dues juntes aproven per majoria la creació d'una única entitat, que aplegarà 260 socis
  • Benet destaca la importància del projecte per a la recuperació d'un sector afectat per la crisi
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

01092010hotelers
Palou i Aristot després de formalitzar l'acord ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Han hagut de passar més de dos anys, però finalment la fusió entre la Unió Hotelera (UH) i l'Associació d'Hotelers d'Andorra (AdHA) ja és una realitat. Una encaixada de mans entre els president en funcions de la UH, Xavier Palou, i el vicepresident en funcions de l'AdHA, Daniel Aristot, va formalitzar l'aliança entre les dues associacions. A partir d'aquesta encaixada, les entitats treballaran jurídicament per tal de formalitzar l'acord, que es produirà "abans de final d'any i, si pot ser, d'aquí a un mes", va manifestar Palou.

A partir d'ahir mateix, però, les dues patronals hoteleres ja comparteixen local, la ja antiga seu de l'UH ubicada a l'antic carrer Major d'Andorra la Vella. També compartiran personal administratiu i properament unificaran les seves juntes. Les dues han aprovat per majoria absoluta la posada en marxa d'aquest nou projecte. L'AdHA ho va fer a final de juliol, el mateix dia que va dimitir el que va ser president durant quatre anys, Jordi Daban. Per la seva part, la UH va aprovar-ho ahir, i sense temps per pair-ho ja van reunir-se amb la junta de l'AdHA per començar a treballar en una sola veu.

Els projectes conjunts estan sobre la taula. Un d'ells passa per millorar els canals de venda i les reserves d'habitacions, a partir de la creació d'una central de reserves. La voluntat és recuperar el sector i incentivar l'ocupació, molt afectada per la crisi, va explicar Palou. També es vol rellançar els Seven Peaks, el paquet turístic que inclou l'ascensió als set pics més alts del país, fent-ne més difusió per les xarxes socials i facilitant la inscripció per web.

Per tal que tothom se senti representat en la nova entitat, "crearem comissions específiques per donar veu a tothom, també al sector de la restauració", va assenyalar Aristot. En aquest sentit, també treballen per llançar algun tipus d'iniciativa que promocioni la gastronomia dels establiments adherits.

Comptant els hotels i els restaurants, la nova entitat comptarà amb 260 socis, 200 provinents de la UH i 60 de l'AdHA. S'estan valorant diferents possibilitats de presidència. Encara no està definida la forma jurídica, tot i que Palou va assegurar que no dubtaran en modificar els estatuts de la UH si és necessari, ja que daten de 1960 i el propi president va definir-los com a "obsolets". El president de la UH va assegurar que seguiran participant (ara en una sola entitat) a les Taules de Turisme i Comerç que organitza periòdicament el Govern.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT