PUBLICITAT

Més de 160 participants a les Jornades de Teologia de la Seu

  • Les conferències han reflexionat sobre l'espiritualitat en aquest segle
  • Torralba conclou que l'actual context empeny a la recerca del benestar interior
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un moment de les trobades sobre espiritualitat, a la Seu. Foto: BISBAT D'URGELL

Més de 160 persones han assistit a les Jornades de Teologia, que sota el lema ¿Quina espiritualitat pel segle XXI? es van celebrar aquest dilluns i dimarts passats a la Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell.

El Delegat d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell i responsable de les jornades, Pepe Chisvert, va posat de relleu ahir "l'èxit de convocatòria malgrat que ha coincidit amb la festa major de la ciutat". Hi han assistit professors i mestres de religió, catequistes, sacerdots i voluntaris del Bisbat i també d'arreu de Catalunya.

Un dels punts d'interès de la trobada va ser novament la intervenció del doctor Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia a la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Torralba va compartir debat amb Josep Otón, professor de l'Institut Superior de Ciències de la Religió de Barcelona (Iscreb). Tots dos van aprofundir sobre dos conceptes: el de la intel.ligència espiritual i el de la nova espiritualitat emergent.

En aquest sentit, Torralba va posar de manifest que "avui per avui cada vegada més persones reconeixen el valor de l'espiritual, però ho separen de les institucions religioses". Es té una concepció, afirma Tor- ralba, de "l'ésser humà postmaterialista, una concepció que porta cap a un interès per la vida espiritual i la seva connexió amb la felicitat, però d'una manera difusa i permeable a la interculturalitat i al coneixement de moltes sensibilitats religioses diferents".

Els ponents van enllaçar aquest canvi de mentalitat amb les conseqüències de l'actual crisi econòmica, que posa en qüestió la vinculació directa de l'èxit amb els diners. "En un període de canvi en què s'han desfet moltes ideologies que semblaven invencibles, en què els models de comportament laboral, social i econòmic comencen a no resultar adequats, la necessitat de sentir la pau interior i l'harmonia en la vida quotidiana és cada vegada més important", hi va afegir el doctor Tor- ralba, que va presentar els trets específics de la dimensió espiritual de la persona amb el terme "intel.ligència espiritual". També amb relació a la Diòcesi d'Urgell, l'arquebisbe Joan-Enric Vives va presidir ahir l'aplec de Sant Gil, a Núria. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT