PUBLICITAT

Els nombre de matriculacions de vehicles creix el 4% el mes passat

  • Després d'un juliol a la baixa, les vendes tornen a ser positives, seguint la tònica anual
  • El mes estival es converteix en el més fluix de tot l'any, amb 121 operacions
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Després d'un juliol molt negatiu pel que fa al nombre de matriculacions al sector de l'automòbil, el mes d'agost s'ha tancat amb una lleugera millora. El total de vendes de nous turismes va créixer el 4% amb relació al mateix mes de l'any passat. D'aquesta manera, el mes estival per excel.lència se suma a la tònica anual en què, tret del juliol, s'han superat les xifres de matriculacions de l'any passat. No obstant això, l'agost ha estat el mes amb menys diferència positiva, concretament amb el 4% més, i lluny del millor mes de l'any, l'abril, quan la diferència va ser del 50%.

En total, s'han concretat 121 operacions de venda d'automòbils. Establint una comparativa, es tracta del pitjor mes de l'any pel que fa a vendes (el juliol va tancar-se amb 179). A diferència d'aquest any, l'agost no va ser el pitjor mes de l'any passat, sinó que va ser el febrer, amb 109 transaccions.

Durant aquest agost, la marca preferida pels consumidors ha estat Volkswagen, amb 18 vendes, seguida de lluny per Toyota, amb deu, i Ford i Audi, amb nou cadascuna. En el còmput total anual, Volkswagen també encapçala la llista de vendes amb 143 matriculacions, que representen el 10% del total de vendes. La segona i tercera posició l'ocupen Audi i BMW, respectivament.

LA COMPARATIVA ANUAL, POSITIVA Tot i que en els darrers mesos les vendes de vehicles estan afluixant, aquest any està sent millor que l'any passat. Es va tancar el primer semestre amb un increment del 36%. Ara la diferència respecte als vuit primers mesos de l'any ha baixat fins al 23,97%. En números totals, de gener a agost s'han matriculat 1.329 vehicles, mentre que fa un any ho havien fet 1072, és a dir, 257 menys.

Del total de turismes venuts, el 27,1% són de gasolina, mentre que el restant, el 72,9%, de dièsel.

Tot i que el sector de l'automòbil segueix amb cautela les dades positives, i que l'agost no pot definir-se com un gran mes de vendes, la percepció és més positiva si es compara el mes amb el país veí, l'Estat espanyol. A Espanya l'agost s'ha tancat amb xifres negatives, amb el 23,8% menys que fa un any. S'han matriculat 44.578 automòbils, dades que representen el pitjor mes des de 1989, any en el qual van van començar a registrar-se aquestes dades a Espanya. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT