PUBLICITAT

Els veïns de Santa Coloma temen més inundacions aquesta tardor

  • El poble reclama obres i que es prenguin totes les mesures preventives
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'avinguda d'Enclar comença a inundar-se en un episodi de forta pluja Foto: TONY LARA

Els veïns de Santa Coloma estan intranquils i així ho van expressar ahir en un comunicat de l'Associació de Veïns i Comerciants de Santa Coloma (AVCSC). «Comencem una època de pluges i des de l'Associació no volem que cap negoci ni cap veí, es vegi afectat per unes obres que ja s'haurien d'haver portat a terme fa molts anys», resava el text referint a la canalització del riu Valira al seu pas pel poble. I afegia: «Demanem, que a la vegada que es facin les obres de canalització, es pugui oferir recursos a tots els veïns i comerciants de les zones inundables com ara sacs de terra».

L'AVCSC va reiterar també que cal un pla d'evacuació i d'intervenció adient i coordinat amb els recursos del Comú d'Andorra la Vella i del Govern, i va argumentar que «tot això, per evitar més desperfectes materials i garantir des de l'Administració la seguretat ciutadana» fins que culminin les obres de canalització. La junta directiva de l'AVCSC també demana que s'instal·lin el més aviat, els estoladors o plaques que siguin necessàries per a què el Comú d'Andorra la Vella pugui fer la nova xarxa de desguàs d'aigües pluvials que s'aboquen al clavegueram, cosa que també provoca inundacions perquè la xarxa no pot engolir l'aigua quan plou molt o seguit. Els veïns demanen aquesta actuació «per evitar més ensurts».

Agraïment al PS / La junta directiva de l'AVCSC també va transmetre el seu agraïment al grup parlamentari del Partit Socialista per la seva intervenció al Consell General. «Celebrem que hi hagi conscienciació i empatia per part dels organismes polítics que ens representen», deia el comunicat, alhora que afegia: «I sensibilització per portar a terme definitivament les obres de canalització del riu Valira al poble». Un problema que «afecta més que mai a tots els veïns».

Els veïns i comerciants de Santa Coloma també es pregunten quan s'executarà la primera fase dels treballs de canalització del riu, pressupostada pel Govern en l'exercici 2013. I plantegen dubtes respecte de les obres. «Des de l'Associació no sabem si el projecte que portarà a terme el Govern és el més adequat o si hi ha d'haver un concurs públic». A més, també demanen si l'Administració «ha considerat la petició de canalitzar el riu amb el mètode de talussos». I conclou que «des de l'Associació estem intranquils per la necessitat i urgència de canalitzar el riu de manera segura per a tot el poble de Santa Coloma i eradicar definitivament el problema de les inundacions».

apressar el govern / Ahir la consellera del PS, Rosa Gili, va presentar una demanda d'informació al Consell General en la que sol·licita al Govern que li faciliti una còpia del projecte de canalització del riu Valira al seu pas per Santa Coloma en totes les fases previstes. El Govern va anunciar que aquest any iniciaria les obres que preveu acabar el 2014. El Ministeri d'Economia i Territori va anunciar una inversió de 4,5 milions d'euros repartits en els pressupostos d'aquest any i el que ve. «Davant de les inquietuds que han sorgit al voltant del projecte, el grup socialdemòcrata vol conèixer de primera mà els treballs» va explicar Gili. I va afegir que «considerem que és urgent i prioritari canalitzar el riu pels danys que causen les reiterades inundacions a la zona, i per la inquietud i el malestar que genera aquesta situació entre la població». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT