PUBLICITAT

Rodríguez diu que els traumatòlegs no eren un equip i avança més canvis

  • «A aquests professionals se'ls exigeix per contracte un respecte pel funcionament d'un hospital públic»
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Rodríguez i el cap de Govern, Toni Martí, parlen amb padrins, ahir a la Festa Magna Foto: TONY LARA

La ministra de Salut i Benestar i presidenta del Consell Directiu del SAAS, Cristina Rodríguez, va justificar ahir els acomiadaments de dos traumatòlegs de l'equip del SAAS, el passat divendres. Segons el seu parer, l'àrea de traumatologia «ha de funcionar de manera impecable i necessita d'una organització jerarquitzada amb un cap de servei, i que tothom constitueixi realment un equip en benefici de la millora i el servei d'atenció a l'usuari». Aquesta voluntat xocava amb el comportament dels doctors Santiago Raggio i Alfons Huertas, segons Rodríguez, «perquè per ser un equip s'ha de participar en equip. Parlo de participar en un servei complet d'atenció, de participar a les guàrdies, sessions clíniques, de transparència en l'activitat, de respectar la programació del bloc quirúrgic». En resum, «de respectar les regles del joc d'un servei i d'un hospital públic», va afegir. A més, la ministra va avançar que aquest no serà l'únic canvi en el si del SAAS, que està patint una «reordenació» en el marc del desplegament del nou Model Andorrà d'Atenció Sanitària (MAAS).

La ministra i presidenta del Consell Directiu del SAAS va manifestar, per tot, que no només s'ha acomiadat els dos traumatòlegs per no tenir la titulació del MIR (Metge Intern Resident). Hi ha un aspecte de comportament, tenint en compte que a aquests professionals «se'ls exigeix per contracte o per conveni un respecte pel funcionament d'un hospital públic». Amb tot, però, ja va avançar que una titulació oficial com pot ser el MIR serà una de les exigències a partir d'ara a l'hora de fer contractacions, com ja ha quedat demostrat en la publicació del BOPA demanant un cap de servei de Cirugia Ortopèdica i Traumatologia. És a dir, caldrà justificar títol oficial també en el cas dels traumatòlegs que vinguin a substituir als dos acomiadats. Rodríguez va voler recordar que es tracta d'una àrea molt important per a l'hospital.

Pel que fa a futurs canvis a d'altres àrees del SAAS, no els va voler avançar però va parlar de reordenació i de jerarquització «en benefici de l'usuari».

Mala informació a la CASS / La ministra va fer aquestes declaracions en el marc de la celebració de la Festa Magna al complex esportiu i sociocultural d'Encamp. També en aquesta festa, Rodríguez va reconèixer que han detectat un problemàtica en la informació que dóna la CASS als usuaris que s'hi adrecen per demanar, per exemple, si poden ser beneficiaris d'alguna prestació en funció de la seva situació social i recursos. «Ens hem adonat que els usuaris que rebem al Departament de Benestar no han rebut una informació complerta de la CASS», va assegurar la ministra, afegint que calen «millores indiscutibles en aquest àmbit».

Rodríguez també va parlar de la necessitat d'agilitzar els tràmits que es fan a la Seguretat Social i facilitar els contactes entre responsables socials, tant de la CASS com del propi ministeri.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT