PUBLICITAT

L'Xtrem Challenge ha de fer una selecció per mantenir l'essència

  • Hi competiran 34 equips dels 50 preinscrits, per poder viure una prova en les millors condicions
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un dels participants en una prova anterior, a Beixalís Foto: ÀLEX LARA

La 6a edició consecutiva de l'Xtrem Challenge d'Andorra ha hagut de penjar el cartell de places exhaurides per mantenir l'essència de la prova i per poder tenir una cap de setmana en què els participants gaudeixin en les millors condicions de la competició. Tampoc el terreny no permet que hi hagi molt més dels 34 equips que finalment hi formaran part. Se'n van preinscriure 50, però s'ha hagut de fer una selecció tenint en compte «tenir dos places per cada país, garantir la presència d'equips que lideren a nivell europeu i aportin renim, i tenir equips nous que poguessin també aportar nom a la prova», segons va informar el director de la cursa, Ramon Pujol, ahir durant la presentació oficial al Comú de Sant Julià de Lòria.

La competició arrencarà divendres amb la nocturna (des de les 23.00h) i finalitzarà diumenge al vespre. Les zones de competició seràn al Coll de la Gallina, Canòlich, Aixàs i Bixessarri, i segons Pujol aquesta edició s'exigirà un plus físic als copilots. Els favorits per a la victòria seran els belgues Antoine i Benoit Reul (Reulsport), en la categoria Proto, mentre que en Preparats s'espera que els andorrans Josep i Iván Bringué (Bringué Team) i Jordi Betriu i Marc Bayona (Hostal La Font) optin a la victòria. Divendres, de 8.00h a 12.30h, es podrà veure en directe en un primer test al Pàrquing Volvo lauredià.

SENSE CALENDARI OFICIAL A EUROPA / La unió dels organitzadors de proves com aquesta i arribar a un punt de consens seria el que necessita la disciplina per tenir un calendari oficial. Com que no està adscrit a cap ens i ni molt menys a la Federació Internacional (FIA), els organitzadors tenen l'última paraula. Segons va dir ahir Toni Sasplugas, director general de l'ACA, «la normativa que utilitzen altres països és l'andorrana», i això implica que es comença a unificar, però una cosa és això i altra «que s'acabi estandaritzant». «És molt difícil», va afegir-hi Sasplugas, «que hi hagi un calendari únic», tot i que a Europa es disputen sis proves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT