PUBLICITAT

Santos té tres pilars: potenciar la base, el futbol femení i el sala

  • Carles Mora serà cap de relacions institucionals però ell i altres sis membres encara no tenen càrrec a la junta
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Santos, entre Jennifer Fernández i Elizabeth Pirot i la resta del seu equip directiu, ahir a la nit a la seu de la FAF Foto: TONY LARA

Víctor Santos va prendre possessió ahir de la presidència de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) en el primer pas del que haurà de ser un mandat que, segons va indicar el nou president, estarà basat en tres pilars: «Potenciar la base, el futbol femení i el futbol sala». Ahir Toni Giribet ja era el passat i qui va ser el seu vicepresident va començar a manar després de l'Assemblea Extraordinària que es va celebrar ahir a la nit a la seu de la FAF. Com a novetats, la presència de Carles Mora com a responsable de les relacions institucionals i la creació de la secció Seleccions que durà Miguel Ángel Quiñones, i com a coses per concretar, que tant aquests dos membres de la junta com altres cinc encara no tenen assignat un càrrec a la directiva. Només estan assignats el president, el vicepresident –Alfonso Martín– i el tresorer –José Garcia–, mentre que Pere Babot, que figura com a responsable del futbol sala, per contra no serà a la junta.

37 anys vinculat al futbol andorrà és una experiència que Santos espera poder aportar al capdavant de la federació. Ja va avançar al setembre a aquest mateix rotatiu que la FAF necessitava un canvi d'imatge i que això implicava començar per sota. Els seus tres pilars són «la base, el futbol femení i el futbol sala», com a punt de partida per millorar en altres aspectes com la comunicació amb els clubs de la Lliga nacional i, evidentment, incentivar les diferents seleccions nacionals, tant en futbol com en futbol sala. Feina hi ha de sobra.

LA NOVA JUNTA DIRECTIVA / La junta de Santos està plena de responsables, però de moment pocs càrrecs directius excepte ell, Martín i Garcia. Mora serà en les relacions institucionals, Quiñones en les seleccions, Julio Ferreros i Elizabet Pirot en el futbol femení, Jennifer Fernández en protocol, Ricard Tolosa en la comissió mèdica, i Manolo Jiménez en Lliga Nacional i Lligues de base de la mà del vicepresident, a més de Babot com a responsable del futbol sala.

SUBVENCIONS A LA BASE / Els nous jugadors que formaran part de les seleccions superiors al llarg dels anys, és una aposta de futur. Per a Santos, el primer serà «reunir-nos amb els clubs per veure les necessitats que tenen i quines subvencions se'ls hi pot donar per potenciar la base». Aquestes subvencions que atorgaria la FAF vénen d'un programa específic de la UEFA. En tot cas, cada club rebria l'ajuda depenent del nens i equips que en tingui. En aquest sentit entra el futbol femení, que segons Santos ha d'anar creixent des de baix.

SELECCIÓ FEMENINA ABSOLUTA / «Vull fer una selecció absoluta i espero que el fet que es pugui crear aquesta nova selecció ajudi que les joves tinguin il·lusió per formar-ne part», va assegurar el president. Santos va recordar que, ara per ara, l'Encamp és l'únic que té equip femení que juga fora d'Andorra. Així doncs, Santos mira més enllà de l'Enfaf i diu estar convençut que l'atractiu del futbol femení ha d'anar en augment.

RECUPERAR EL FUTBOL SALA / Un dels neguits més importants del president és la situació creada en el futbol sala nacional arran del cas del FC Andorra. «No vull entrar massa en aquest tema, fins ara», va dir, tot i que no va negar la seva «preocupació» perquè considera que «la selecció s'està ressentint» perquè «s'ha fet molt mal». És conscient que la nova junta del FC Andorra vol reunir-se amb ell, i obre la porta a tot aquell que vulgui transmetre-li les seves preocupacions pel bé del futbol del Principat. «És evident que no és el mateix jugar fora d'Andorra amb el FC Andorra, que amb el Sant Julià», va afirmar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT