PUBLICITAT

Progrés vol fer pinya per salvar el laboratori de salut animal

  • Funciona fa més de 25 anys i és l'únic que queda en tot el Pirineu
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El laboratori de sanitat ramadera de la Seu d'Urgell Foto: TONY LARA

El grup municipal del PSC-Progrés es va posicionar ahir a través d'un comunicat per evitar el tancament del laboratori de salut animal que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya té a La Seu d'Urgell. Per fer-ho, ha presentat una proposta al plenari del proper dilluns, on buscarà la unanimitat dels grups municipals per evitar el tancament i també sol·licitar una reunió urgent amb el conseller d'Agricultura de tots els portaveus municipals per tal de fer-li arribar el posicionament de l'Ajuntament de La Seu.

La proposta de Progrés també buscarà la complicitat del territori i es vol fer arribar el contingut de l'acord als Consells Comarcals de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Govern d'Aran i als ajuntaments de les capitals d'aquestes comarques pirinenques.

Aquesta proposta arriba després que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya hagi anunciat la seva intenció de traslladar el laboratori de sanitat ramadera ubicat a la Seu a la ciutat de Lleida.

Progrés recorda que aquest laboratori funciona des de fa més de 25 anys i és l'únic que queda en tot el Pirineu. Dóna cobertura a tota la zona de muntanya, «evitant desplaçaments i oferint un molt bon servei».

També cal destacar que el laboratori dóna un servei molt important als ramaders i veterinaris de les comarques del Pirineu, facilitant proves analítiques o certificats que asseguren la salut i seguretat animal.

Recentralització / Des del grup municipal de Progrés s'afirma que exemples com aquest, de recentralització i allunyament dels serveis públics cap a les capitals provincials, «perjudiquen especialment les zones de muntanya com la nostra i agreuja els dèficits territorials».

En la mateixa línia, el grup de Progrés vol remarcar que el context de crisi no pot servir d'excusa per eliminar la totalitat d'un servei com aquest, sense donar una alternativa similar al mateix territori.

A més, l'agroalimentari és un sector estratègic per a l'economia local de muntanya que cal preservar i potenciar per sortir de la crisi i ajudar a crear ocupació.

El portaveu del grup de Progrés, Òscar Ordeig, afirma que «cal trobar complicitats i sumar per evitar el tancament del laboratori de la Seu, i evitar més deslocalitzacions de serveis del Pirineu ja sigui cap a Lleida o cap a Barcelona».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT