PUBLICITAT

Més de 200 alumnes participen en la final del Dictat nacional

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una edició anterior del Dictat nacional. Foto: ANA

La setena edició del Dictat nacional es clourà diumenge amb la celebració de la final. Després de la primera fase, en què hi van prendre part tots els alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius (1.400), els tres estudiants de cada classe que van fer els millors dictats (201) estan convocats al Centre de Congressos d'Andorra la Vella per disputar-se els tres primers premis de cada categoria, 1.900 euros en total.

Els participants es divideixen en dues categories: d'una banda, 3r de segona ensenyança de l'Escola Andorrana, 3ème del sistema francès i 3r d'ESO del sistema espanyol, i de l'altra, 4t de segona ensenyança, 2nde i 4t d'ESO. A les 9.50 hores tindrà lloc el dictat per als alumnes de tercer i a les 10.50 arribarà el torn dels de quart. La locució, que es farà en directe, serà a càrrec de l'actor Xavier Fernández.

Un jurat compost per tècnics del Servei de Política Lingüística i professors de català corregirà els textos al llarg del matí i pels volts de la una del migdia ja se sabran els noms dels guanyadors.

Premis diversos / Els premis consisteixen en xecs de 500, 300 i 150 euros per als tres primers de cada categoria i els lliuraran el ministre de Cultura, Albert Esteve; la consellera de Cultura del Comú d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Ministeri de Cultura, Montserrat Planelles. Tots els finalistes rebran com a obsequi una de les novel·les que s'han triat per a aquest Dictat nacional, gràcies a la col·laboració de l'Àrea de Lectura Pública i Biblioteques del Ministeri de Cultura. A més, aquest any es comptarà amb la presència dels autors, que signaran els llibres.

El Dictat nacional compta amb el suport dels centres educatius, de Ràdio i Televisió d'Andorra i del Comú d'Andorra la Vella. Com en les edicions anteriors, la primera fase del dictat es va fer simultàniament a totes les escoles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT