PUBLICITAT

L'exposició de Neira il·lustra l'infern de les maltractades

  • La mostra s'inaugurarà el proper dilluns al Centre de la Llacuna
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una dona mostra un dels cops que li ha assestat la parella Foto: TONY LARA

Amb motiu de la celebració del dia internacional contra la violència de gènere, que se celebra el proper dilluns 25 de novembre, el Centre Cultural la Llacuna acull una exposició sobre la realitat de les dones maltractades. Segons va informar ahir el Comú d'Andorra la Vella en un comunicat de premsa, la corporació es vol sumar als actes contra la violència de gènere i fins el 9 de desembre, la mostra de quadres de la pintora lleidatana Maria Elena Neira es podrà veure al Centre Cultural la Llacuna. L'ambaixador espanyol, Albert Moreno, i la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, inauguraran la mostra el mateix dilluns, 25 de novembre a les quatre de la tarda.

Neira és membre de l'associació Violenciastop, que dóna suport a les víctimes de violència de gènere, i vol transmetre, a través dels seus quadres, la realitat amb què conviuen moltes dones.

Una epidèmia / Els casos de violència de gènere registrats en el que va d'any a Andorra s'acosten als 150, encara lluny dels 207 amb què es va tancar l'any passat. En la celebració solidària de l'any passat, l'educadora social de l'Equip d'Atenció Integral a la Dona (EAID), del ministeri de Salut i Benestar, Caterina Aleix,va reconèixer que «les dificultats econòmiques poden ser un detonant» però va insistir en que «la violència de gènere no es limita a les famílies més modestes sinó que afecta totes les cultures i tots els nivells socials i econòmics». En canvi, el fet de no tenir un lloc de treball si que pot frenar la víctima «a l'hora de denunciar el seu agressor per por de no tenir prou recursos per viure, sobretot si té fills» va afegir. Des de la creació del servei, el nombre de víctimes de maltractaments augmenta cada any, passant de 92 el 2007, a 201 el 2011 i 207, el 2012. Per edats les dones més sofertes són joves i tenen entre 28 i 39 anys (39% de casos atesos), segueixen de molt a prop les noies d'entre 16 i 27 anys (33%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT