PUBLICITAT

L'USdA oferirà formació sobre sindicalisme als treballadors

  • La situació dels drets laborals a Andorra preocupa a Europa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ubach i els representants dels sindicats europeus, a la Llacuna Foto: N. M / ANA

La Unió Sindical d'Andorra (USdA), amb el suport del CSIR Pirimed i la Confederació Europea de Sindicats (CES), oferirà formacions gratuïtes sobre conceptes bàsics del sindicalisme als treballadors del Principat. Així ho va anunciar dissabte passat el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, després de la reunió de treball amb els sindicats veïns per parlar dels drets laborals a Andorra. En aquesta mateixa trobada, es va acordar celebrar el congrés de l'USdA en menys de sis mesos, que comptarà amb la presència del president i la secretaria general de la CES. I és que la situació sindical a Andorra preocupa els representants sindicals europeus. Per això en la reunió es a arribar al compromís que l'USdA oferirà una formació bàsica als treballadors de l'empresa privada perquè tinguin les bases per adherir al sindicalisme. El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, va informar que «s'està estudiant oferir als treballadors de l'empresa privada, els conceptes més bàsics sobre els sindicats». I va afegir que «es parlarà dels convenis col·lectius, dels representants sindicals, etc., perquè tots aquells que hi estiguin interessats sàpiguen en què consisteixen els sindicats».

Aquestes sessions s'oferiran de manera gratuïta i volen ser un primer pas d'acostament als treballadors de l'empresa privada. Tot i que Ubach va reconèixer que «normalment hi ha por per part dels treballadors a participar en aquests actes, els animo a deixar la por». A més, va augurar que «aquestes formacions poden interessar a moltíssima gent». Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego, va manifestar tot el suport a aquesta mena d'activitats i va lamentar que no hi hagi hagut avenços de fons en els drets dels treballadors a Andorra.

A més, el representant de CSIR Pirimed, Ricard Bellera, ho va emmarcar en el context europeu, on els drets socials i laborals «estan en davallada». Pel que fa a la celebració del congrés, Ricard Bellera va anunciar que s'ajudarà a l'USdA perquè tingui la major repercussió possible. Ubach es va comprometre a «arribar al màxim de gent possible, i va animar també els interessats a presentar candidatures». Tant el congrés com les formacions, segons Ubach, responen al gir que «vol donar l'USdA en la seva manera de fer, per poder-se acostar més als treballadors de l'empresa privada».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT