PUBLICITAT

Marta Visa i Sergi Carreres guanyen el 7è dictat nacional

  • Albert Villaró i Joan Pergua, els autors escollits per la prova
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Un alumne durant les proves de la final, ahir Foto: ANA / N.M.

Després de superar la primera fase del dictat nacional, els tres estudiants de cada classe que van tenir millors resultats a la primera prova van poder participar ahir a la final del dictat nacional. Així, hi havia convocats 201 estudiants, dels que hi van anar al voltant de 170, segons la tècnica de Política Lingüística, Marta Pujol, que va participar en l'organització de l'esdeveniment. Els alumnes del Col·legi Janer Marta Visa i Sergi Carreres van ser els guanyadors de la final.

A les 9.50 hores del matí, els alumnes de tercer curs dels tres sistemes educatius van fer el seu dictat, amb un fragment del llibre L'escala del dolor d'Albert Villaró, llegit per l'actor Xavier Fernández. I a les 10.50 hores va ser el torn dels alumnes de quart curs, que van haver d'escriure correctament una part de la novel·la de Joan Pergua, El museu de l'elefant.

En aquesta ocasió, els alumnes van trobar diverses dificultats, ja que qualsevol falta, ja siguin accents mal posats o poc clars, paraules que no s'han escrit o que s'han inventat, apòstrofs, dièresis, es o as poc clares, i fins i tot signes de puntuació incorrectes, penalitzaven.

La directora de promoció Cultural i Política Lingüística del Ministeri de Cultura, Montserrral Planelles, i la consellera de Cultura del Comú d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, van ser les encarregades de donar els premis als alumnes que van obtenir les millors puntuacions, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT