PUBLICITAT

Nova formació reglada d'esquí de fons a l'Efpem

  • Creix el nombre d'alumnes al centre, fins a 80 al bloc general
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Una alumna realitza una prova d'orientació Foto: ANA / D.P.

L'Escola de Formadors de Professions Esportives i de Muntanya (Efpem), té previst incloure el curs de formadors d'esquí de fons l'any vinent. Així ho va explicar el director de l'escola, Francesc Poujarniscle, que va avançar que estan preparant la formació perquè sigui reglada al mateix nivell que la d'esquí alpí, surf de neu i guia de muntanya. El fet és que des de Naturlàndia es vol impulsar la pràctica d'aquest esport i es vol incorporar més monitors, així que des de l'Efpem ja treballen en la formació reglada.

Tal com va explicar Poujarniscle, és una formació que ja s'havia fet al seu moment, però ara feia anys que no s'impartia, amb la qual cosa aprofitaran per renovar el contingut i la metodologia. Així, cara a l'any vinent es treballa amb Naturlàndia i «se li donarà una nova empenta, un nou aire, i es renovarà tot» d'aquesta formació.

Més alumnes / Pel que fa als alumnes que estudien a l'Efpem, el director de l'escola va posar en relleu l'elevat nombre d'inscripcions de persones que decideix cursar algun tipus de curs. De fet, durant els tres últims anys ha augmentat lleugerament el nombre de persones que decideixen encaminar la seva carrera cap a la vessant esportiva, «ja que aquestes formacions estan en auge i els cursos s'omplen al 100%». Cada any cursen el bloc general una vuitantena de persones. Aquest curs inclou classes de psicopedagogia, ciències biològiques, entrenament, marc institucional, marc geogràfic, meteorologia, orientació i llengua estrangera.

La formació que encapçala la llista de les més demanades continua sent l'esquí alpí. Si bé sobre surf de neu cada any es fa un curs específic, l'esquí alpí suma fins a quatre convocatòries anuals. Així, el nombre d'alumnes que cada any es forma a Andorra en esquí alpí supera el centenar. Poujarniscle va dir a l'ANA que la gran majoria troba sortida professional a les estacions d'esquí del país, en una temporada o en una altra. De fet, les estacions es reserven cada any un nombre determinat de places per a alumnes de l'Efpem i cada vegada hi ha més treballadors del país als camps de neu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT