PUBLICITAT

La importació de mercaderia es manté i continua baixant

  • La variació és nul·la a l'octubre i en l'acumulat de l'any és de ?2,5%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Les importacions durant el passat mes d'octubre van assolir un valor de 105,32 milions d'euros, el que suposa una variació percentual nul·la respecte al mateix mes de l'any passat. Així ho va publicar ahir el Departament d'Estadística del Govern, que també va assenyalar que les importacions sumen un valor de 890,23 milions d'euros en el que va d'any, cosa que suposa una disminució del 0,4% respecte al mateix període de l'any passat. Per importància relativa destaquen les variacions percentuals positives de vestit i calçat (10,7%), transport (30,2%) i joieria (28,5%). En canvi, com a variacions percentuals negatives destaquen combustibles (–31,7%) i farmàcia-perfumeria (–4,9%).

Respecte a les dades acumulades dels darrers dotze mesos les importacions pugen finsn als 1.082,44 milions d'euros i presenten una davallada del 2,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Les partides importades amb variació percentual positiva i més pes relatiu són alimentació (1,5%), industria (10,7%), electrònica (1,5%) i begudes i tabac (1,6%). En canvi, disminueixen percentualment, per importància relativa, vestit i calçat (–4,3%), combustibles (–20,8%), farmàcia-perfumeria (–3,1%) i diversos (–3,7%).

Carburants / La importació de carburants se situa en 15,50 milions de litres, el que suposa una variació percentual negativa del 8,3% respecte a l'octubre de l'any passat. La importació de carburants és de 146,97 milions de litres en el que va d'any, cosa que suposa una davallada del 2,5% respecte al mateix període de l'any passat. El fuel domèstic presenta una variació positiva de l'1,5% mentre que la gasolina sense plom i el gasoil de locomoció registren una variació negativa del 5,8% i 3,7% respectivament,, respecte al 2012.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT