PUBLICITAT

Critico Andorra i m'esfumo

  • Desapareix el post d'un blog molt crític sobre el Principat escrit pel corresponsal a París d'El País, després d'un allau de crítiques
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

El corresponsal del diari El País a París i autor del blog que s'allotja al web del mateix mitjà, Miguel Mora, va publicar ahir una entrada amb el títol Andorra, ¿modelo para desarmar?, on es defineix Andorra com «un malson evasor i consumista tan obscè com la profusió de botigues de records papals i sucursals de l'IOR que dominen la Via della Conciliazione» al Vaticà. L'article va començar a córrer ràpidament per les xarxes socials i va generar nombroses crítiques de persones residents al país. Al cap d'unes hores, el post va desaparèixer del blog Aquí París i ja no consta entre les entrades del mateix.

L'article del corresponsal d'El País comença comparant Andorra i el Vaticà afirmant que els dos són Estats confessionals, no tenen fisc i els seus ciutadans són «beats i caritatius» però no paguen impostos.

Mora també declarava que a Andorra «tot pertany a cinc o sis famílies de banquers, contrabandistes de tabac i/o venedors d'andròmines i perfums». Un altre punt que assenyala és que els immigrants «són explotats a consciència i molts són pagats en negre, però abonen un 5,5% de seguretat social encara que no existeix l'Estat del Benestar, ni la protecció per desocupació i hi ha copagament sanitari».

Fins que s'han tancat els comentaris al blog, sis persones l'havien comentat criticant el desconeixement de l'autor sobre el Principat, amb elements com els anteriors o l'afirmació que Andorra «accepta euros i rubles» o que «ni pertany a la Unió Europea ni li fa falta», entre altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT