PUBLICITAT

El lloguer de material d'esquí creix un 5% aquest inici de temporada

  • La presència de la neu des d'abans que s'obrissin les pistes ha ajudat el sector
  • El turista rus segueix comprant material però de games menys elevades que abans
E.O.G
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un establiment de lloguer de material d'esquí a vessar, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

Si les estacions reben més esquiadors, també creix el negoci del lloguer de material esportiu. Així ho constaten els responsables de diversos establiments que es dediquen al lloguer d'esquís i snowboards, doncs han vist com creixia la clientela al voltant d'un 5%. Percentatge de creixement que coincideix amb l'expressat per les estacions d'esquí en comparació a la campanya de Nadal de l'any anterior.

Des de Pic Negre, Richard Mourre, defineix l'inici de la temporada d'hivern com «bastant animat» i afirma que el negoci està anant «una mica millor» que la temporada passada. Fins i tot s'atreveix a calcular que el creixement és del 5% aproximadament. D'altres es mostren més prudents, com Lluís Rossell, propietari d'Esports Rossell, que reconeix que l'inici d'aquesta temporada és «més o menys» com les anteriors: «el desembre ha estat fluixet i el Nadal correcte». Ara bé, «les circumstàncies de la neu també ajuden», afegeix deixant entendre que hi ha hagut inicis de temporades pitjors. Similarment s'expressa la responsable de màrqueting de Viladomat, Marta Palau, afirmant que la «tendència és positiva». «La neu ha acompanyat i els turistes s'han mogut», i això ha repercutit en positiu en el mercat del lloguer del material per a la pràctica dels esports d'hivern.

De fet, que la neu sigui present a les muntanyes andorranes des de ja fa unes setmanes i que se n'hagin difós imatges a les xarxes socials ha permès que els potencials turistes sàpiguen que hi ha neu i això ajuda a tenir millors resultats, tant a les estacions com en els negocis de lloguer i venda de material d'esquí.

PELS PROPERS MESOS / «Depenem del temps», exposa Mourre, i si la neu segueix present i va nevant «sóc optimista». A més, fins a mitjans gener encara hi haurà una elevada presència de turistes russos, ja que ara comencen les seves festes, i això sempre ajuda a millorar els resultats, explica el responsable de Pic Negre. Ara bé, segons Mourre ja no és tant com els anys anteriors. Segons el representant de Pic Negre, «els russos compren, però no tant com abans», o si més no, opten per productes de no tan alta gama.

Pel que fa als clients, a Esports Rossell han detectat un major presència d'esquiadors francesos aquest Nadal a Vallnord, un fet que el propietari del negoci subratlla perquè aquest turista acostumava a quedar-se més a Grandvalira, un territori que els és més proper. El director de Vallnord, Martí Rafel, també feia aquesta reflexió i destacava l'augment de la presència de turistes francesos a l'estació en comunicats emesos pel domini.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT