PUBLICITAT

Tap a tap s'omple la pica

  • La Federació d'Esports Adaptats rep una cadira per facilitar la pràctica de l'esquí gràcies a la recollida de taps
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Representants del Centre de Triatge de Residus entreguen la cadira. Foto: SFG

Des del passat abril que hi ha persones que han anat recollint taps de plàstic amb la idea d'aconseguir fons per adquirir una cadira d'esquí adaptada i donar-la a la Federació d'Esports Adaptats (Fadea). Es tracta d'una biesquí pensada per aquelles persones amb paràlisi cerebral, especialment, però també per d'altres tipus de discapacitat amb mobilitat reduïda, i que representa una oportunitat per evolucionar a les pistes d'una manera més autònoma.

Els representants de la Fadea es van mostrar molt agraïts ahir quan se'ls va entregar la cadira: «volem agrair a les persones que han recollit tap a tap», va expressar-se el coordinador, Carlos de Jesús, després que el president, Jordi Casellas, també agraís l'esforç fet des del Centre de Triatge de Residus i l'empresa que el gestiona, Feper, per separar els taps i l'aportació econòmica per comprar la cadira.

Per finançar el 100% de la cadira calia recollir uns 6 milions de taps. Finalment, l'objectiu no es va assolir. Es van recollir un 25% dels taps de plàstic necessaris, però des del Centre de Triatge s'entenia que hi havia «el compromís» i es volia que la Fadea pogués aprofitar el regal aquesta mateixa temporada d'hivern. Per això ha subvencionat el que faltava: uns 3.000 euros. També hi ha fet una contribució especial el propi proveïdor de la cadira, afegint «extres» no previstos.

Aquesta biesquí permetrà a mitja dotzena de federats iniciar-se en l'esquí i evolucionar en aquesta pràctica. Segons va explicar Casellas, es tracta d'un instrument «d'iniciació» i pensat principalment per a persones que pateixen paràlisi cerebral. Ara bé, també servirà per a d'altres tipus de discapacitats, per «evolucionar» en la pràctica de l'esquí, tal i com va afegir De Jesús, que assegurava que diposar d'aquesta cadira representa «un gran pas per la Fadea».

La idea va sortir des del Departament de Medi Ambient, des del qual s'havien detectat iniciatives de recollides de taps que sortien fora del territori andorrà i repercutien amb un benefici social fora d'Andorra. Per això es va voler engegar una campanya per la qual el benefici social es quedés a casa i van contactar amb el Ministeri de Salut i Benestar. Aquest els va comentar que la Fadea feia temps que volia una cadira d'esquí, i així es va engegar la campanya.

L'assessor del Ministeri de Salut i Benestar, Ramon Nicolau, va recordar que la pràctica esportiva, a més de ser una «qüestió de salut i benestar», en el cas dels discapacitats «és una eina d'integració social».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT