PUBLICITAT

La proposició de llei de patrimoni cultural dels comuns entra a tràmit

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La plaça Major de Sant Julià és un dels espais afectats. Foto: ÀLEX LARA

La Sindicatura va admetre ahir a tràmit la proposició de llei de modificació de la Llei del patrimoni cultural d'Andorra. L'objectiu del text és «restablir l'equilibri competencial perdut» entre els comuns i el Govern pel que fa a la protecció del patrimoni cultural i l'ordenació urbanística. El Govern haurà de manifestar el seu criteri envers les modificacions que proposen els comuns abans del 25 de març.

La principal modificació inclosa és la necessitat d'obtenir un informe del comú afectat abans de la declaració d'un bé d'interès cultural i la inclusió d'un bé immoble a l'Inventari general d'Andorra. A més, es regulen les zones de l'entorn de protecció establint una zona d'acompanyament, una zona sensible i una zona d'influència. AEl text indica que l'administració o administracions afectades han d'elaborar un «instrument de protecció, ús i gestió» en què s'estableixin els criteris que han de regir les intervencions que es poden realitzar sobre el bé i la zona d'acompanyament.

CONSELL DE L'INAF / El butlletí del Consell General publicava també l'acord de la Sindicatura amb les persones proposades pel Govern per formar part del Consell d'Administració de l'Institut Nacional Andorrà de Finances. Es tracta de Francesc Areny i Josep Casal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT