PUBLICITAT

La Policia alerta d'una estafa per correu postal

  • L'engany es realitza a través de cartes que anuncien un suposat premi de loteria
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge del formulari de l'estafa. Foto: POLICIA

La Policia va avisar ahir que en els darrers dies han estat alertats d'una possible estafa per correu postal. Diverses persones del Principat haurien rebut unes cartes en què els informaven que haurien guanyat un premi d'una suposada loteria ‘Euro Lotto', de 650.000 euros. A la carta, s'hi adjunta un formulari a omplir en què es pot triar el sistema de cobrament del premi, facilitant abans les dades personals, bancàries i de la targeta de crèdit (número + CVV).

La Policia va avisar que aquest sistema seria una variació de les conegudes cartes nigerianes i que evidentment no es pot guanyar cap sorteig sense haver-hi participat. Aquest sistema, a part d'obtenir les dades personals i bancàries, permet obtenir un gran volum d'informació que acaba sent venuda en el mercat negre, i que pot provocar que s'efectuï un ús fraudulent de les targetes de crèdit facilitades.

A més, la Policia assenyalava al comunicat que en el cas que alguna persona hagi facilitat o contestat la carta rebuda, pot acabar pagant algun import en concepte de comissió de cobrament del suposat premi que evidentment no cobrarà mai.

En el cas que alguna persona hagi estat víctima d'aquest frau en haver accedit a algun pagament o facilitant les seves dades, la Policia demana que es posi en contacte amb ells i anul·li la seva targeta de crèdit en cas d'haver-la facilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT