PUBLICITAT

L'Acoda demana al Govern canvis a la Llei de contractació pública

  • Entre d'altres, volen que desaparegui l'obligatorietat d'oferir una garantia de deu anys sobre l'obra
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

L'Associació de Contractistes d'Obra (Acoda), es reunirà aquestes properes setmanes amb el Govern i amb els tres grups parlamentaris per tal de demanar una modificació de la Llei de contractació pública, que data del novembre de l'any 2000. Segons va exposar el gerent de l'associació, Víctor Filloy, es tracta d'una llei que té alguns punts «obsolets» si es compara amb les actuals normatives europees en matèria de contractacions i concursos públics. La legislació necessita una «actualització», va assegurar Filloy.

L'Acoda, que ha creat una comissió per tal de treballar en aquesta demanda, vol que es modifiquin diversos aspectes tècnics de la llei, però sobretot demanarà a les institucions polítiques canvis pel que fa al període de garantia que els constructors han de donar sobre l'obra. Actualment el termini fixat per llei és de 10 anys. El que exposen, posant com a exemple el que fan la majoria de països europeus, és que es donin anys de garantia per àmbits. És a dir, i com a tall d'exemple, «una garantia de cinc anys sobre la xarxa elèctrica i l'estructura, de tres per la fontaneria, de menys per la xapa i la pintura, etc.», va plantejar Filloy. Amb la situació actual, «el constructor ha d'estar fent un manteniment gratuït» de l'obra, segons el parer de l'Acoda.

SIMPLIFICAR LA DEMANDA D'AJUTS / Aquesta és una de les principals demandes i treball en el que se centrarà l'Acoda el 2014. Un aspecte que s'afegeix a la resta de peticions que l'associació de contractistes està fent a l'actual Govern des que va iniciar la legislatura. Algunes s'han concedit, com és el cas de la llei de morositat o les modificacions a la Llei del sòl. Cara aquest any les principals demandes se centraran en què s'executi tota l'obra pública pressupostada (en total 46 milions), en donar més impuls al pla Renova per a la rehabilitació d'edificis (sobretot pel que fa als préstecs preferents) i en crear una llei de projectes estratègics que defineixi les grans obres a fer els propers anys.

Pel que fa al pla Renova, Filloy va avançar que el Govern s'ha compromès a simplificar els tràmits per accedir a les ajudes, acció que veurà la llum aquest mateix any. El sector, en una queixa que també compartien els arquitectes, havia lamentat que el procés per sol·licitar-les era feixuc i fins i tot comportava que alguns propietaris preferissin fer marxa enrere.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT