PUBLICITAT

Ferrer i Marín valoren molt positivament la idea de les fonts

  • Les cònsols no es mostren preocupades per les implicacions ambientals
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, van valorar molt positivament l'anunci d'ahir del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, del projecte per instal·lar un espectacle permanent de fonts, llums i música al riu Valira, en un indret encara per determinar d'Andorra la Vella o Escaldes-Engordany, segons va informar l'ANA.

Totes dues van coincidir a destacar el valor turístic, cultural i artístic de la proposta que, segons Marín, «serà un atractiu més, bo pel país» i, segons Ferrer, sumarà per tenir una ciutat «agradable i atreure gent, que el turisme vingui, s'hi trobi a gust i tingui ganes de tornar». Pel que fa al preu de més d'un milió d'euros que, segons el ministre Camp, podrà arribar a costar el projecte, Marín el va qualificar de bo, per ser una instal·lació permanent i, a la vegada, modificable periòdicament. Ferrer, en referència a això, va reconèixer que no té «elements d'informació» per poder-ho valorar però que, entén, és una inversió que finalment es queda al poble.

Les dues cònsols van insistir que no els importaria que finalment s'acabessin instal·lant les fonts a la parròquia veïna, tot i així Marín va destacar el valor que tindria el projecte per a Escaldes, una parròquia ja associada amb l'aigua i on «un dels béns que tenim és l'aigua termal» i Ferrer que, en cas que s'instal·lés a la capital «la visual que es tindria des dels rellotges de Dalí cap a dalt seria preciosa» incloent-hi Caldea, que és d'Escaldes. Cap de les dues es va mostrar preocupada per les implicacions que pugui tenir a escala mediambiental o veïnal, perquè, com va dir Ferrer, «es farà tècnicament viable i correcte, es tindrà en compte que no molesti el soroll als veïns i al seu descans, tant en contaminació acústica com mediambiental es tindrà en compte tota la normativa, són prou responsables», referint-se al Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT