PUBLICITAT

La Seu aprova el tancament de comptes de l'exercici 2009

  • L'equip de govern destaca que el deute es manté per sota el límit del 120%
  • L'oposició titlla els números de "ficticis" perquè no inclouen el crèdit Hiuls
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un plenari celebrat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Foto: EL PERIÒDIC

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va aprovar ahir el tancament dels comptes de l'any passat amb els vots favorables de l'equip de govern de CiU i ERC i els vots contraris de l'oposició de PSC-Progrés i d'ICV. L'equip de govern va destacar que es respecten els límits d'endeutament i l'oposició va qualificar els comptes de "ficticis".

L'equip de govern municipal de CiU i ERC va aprovar en ple els comptes econòmics e l'exercici de l'any passat. El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va destacar que el tancament dels comptes "en positiu", amb una ràtio d'endeutament del 111,93% per sota del límit del 120% que marca la llei. Tot i així, l'oposició de PSC-Progrés i ICV va votar contra el tancament per considerar que els números són "ficticis" perquè no tenen en compte un elevat crèdit sol.licitat aquest any per la societat municipal d'urbanisme, Hiuls (Habitatge i Urbanisme de la Seu SLU). Quant a la gestió econòmica, Fierro va xifrar en 13 milions i mig el deute real i va mostrar-se satisfet del balanç econòmic "malgrat la conjuntura actual".

Per a Fierro, "s'ha demostrat que el pla d'austeritat ha estat bo i que s'han pres les decisions raonades per mantenir l'equilibri financer". El portaveu de PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va qüestionar la política d'austeritat del consistori. "Ni hi ha amortitzacions anticipades ni se solucionen els problemes endèmics com ara la despesa corrent i de personal, que ha passat de 6,4 milions d'euros el 2002 a 12,6 milions el 2010".

També va fer referència a la quantitat econòmica destinada als assessoraments urbanístics o als estudis i treballs tècnics i al fet que un crèdit del tipus Hiuls "ha servit per finançar precisament aquest tipus de pagaments".

Fierro també va defensar en tot moment "la bona gestió del pressupost" en una etapa en què s'han assumit nombroses competències i serveis "que potser cal debatre si s'han de dur a terme sense un finançament adient per part de l'Estat espanyol".

Així mateix, el tinent d'alcalde d'Hisenda alturgellenc va replicar que amortitzar crèdit actualment no surt a compte perquè l'Euríbor està molt més alt que no pas abans. Finalment, va posar de relleu la inversió feta els últims anys per l'equip de govern municipal. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT