PUBLICITAT

La Massana estudia crear circuits per als esquiadors de muntanya

  • L'oposició creu que aparcaments i pistes estan mal senyalitzats
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Serra i Baró conversen, en un recent Consell de Comú Foto: TONY LARA

El debat sobre la regulació de l'esquí de muntanya ha arribat també al Comú de la Massana, accionista de les pistes de Pal i d'Arinsal. Segons va explicar ahir el conseller de l'oposició, Jordi Serra, i ho va corroborar posteriorment el cònsol David Baró, s'està estudiant la viabilitat de crear circuits reservats per a la pràctica de la randonnée tant a Pal com també a Arinsal. La voluntat és fer alguna cosa a l'estil dels circuits que s'han posat en funcionament aquesta temporada al sector Grau Roig de Grandvalira.

EMAP avalua com poder posar aquests circuits a les pistes massanenques, amb una orografia més complicada que a Grau Roig, ja que hi ha molta part de bosc. De fet Serra va plantejar que es podrien aprofitar els circuits de descens de BTT per als esquiadors de muntanya, una opció que Baró veu complicada ja que entre arbres hi ha menys neu. L'altra opció seria fer més petites les pistes i reservar un espai per a la randonnée.

En qualsevol cas, el cònsol va voler deixar clar que l'opció de fer circuits anirà supeditada a com es reguli finalment l'esquí de muntanya, dins el treball que ha iniciat Ski Andorra per modificar l'actual reglament. Un reglament que estableix una sèrie de recomanacions les quals «haurien de passar a ser obligatòries», va plantejar Baró. Pel que fa als circuits, també s'ha de definir de qui seria la responsabilitat si passa alguna cosa, en hores de pista i també fora d'hores, va exposar el cònsol.

Precisament en aquest sentit, Serra considera que s'hauria de prohibir la randonnée a les pistes fora d'horari d'aquestes, davant la perillositat de les màquines que durant vespre i nit treballen per condicionar el terreny.

Parròquia mal senyalitzada / El debat sobre la randonnée es va generar a la roda de premsa posterior al Consell de Comú. També llavors l'oposició va criticar el que consideren una mala senyalització dels aparcaments de la parròquia, de les pistes i dels atractius turístics. «Quan s'entra a la Massana els accessos als pàrquings i a les pistes estan poc indicats», va assegurar Serra, que va recordar que la Massana «és a peu de pistes, i ha de ser publicitat».

Davant d'aquestes manifestacions, Baró va respondre que la senyalització actual és adequada, com ho demostra el fet que a bona part dels caps de setmana d'hivern s'ha de posar el cartell de complet als aparcaments propers al telecabina. També va recordar que s'han posat vinils informatius a la passarel·la del telecabina i que els establiments tenen un adhesiu a l'entrada amb informació sobre els aparcaments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT