PUBLICITAT

130 experts al Congrés de Meteorologia en carretera

  • L'1,5% del pressupost es destina a conservar vies i calçades
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Els assistents al Congrés, ahir durant la inauguració Foto: ANA / J.P.C.

Unes 130 persones participen des d'ahir al 17è Congrés internacional de Meteorologia en carretera, que se celebra a la Massana fins avui i que serveix com a prèvia de cara al Congrés de Viabilitat Hivernal de la setmana vinent. Segons va explicar la investigadora de l'Institut d'Estudis Andorrans i membre de l'organització del Congrés de meteorologia, Natàlia Gallego, esperen que «permeti molta interacció entre els participants» i que es tregui profit dels nous productes i noves recerques que es presentin «i la gent ho adapti al seu dia a dia». Segons el copresident del Comitè organitzador del congrés, Pertti Nurmi, els 130 participants i la cinquantena de ponències el converteixen en el segon més important dels realitzats fins ara quant a participació.

Com va explicar Gallego, «s'aprofita per explicar totes les novetats, tota la recerca i els productes nous que s'han fet en l'àmbit de la meteorologia». Aquests avenços, va indicar, permeten «millorar la comunicació a la gent que gestiona les carreteres i com abans i millor fem la previsió, abans ens podrem preparar per fer front a les diferents situacions».

A més, el fet de prevenir suposa un estalvi econòmic, va assenyalar a l'ANA, i és que, segons va indicat Nurmi, la despesa anual per accidents a les carreteres és de 20 bilions d'euros.

A Andorra aquest és un aspecte important ja que, com va manifestar la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, durant la inauguració, el Govern inverteix un 1,5% del pressupost en la conservació de les carreteres i la seva economia depèn en gran part de l'entrada de visitants al país, per la qual cosa cal treballar per mantenir els accessos oberts tot l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT