PUBLICITAT

La capital aconsegueix un vial adjacent a l'Estadi Nacional

  • El conveni permetrà dotar l'equipament de sortides d'emergència
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Estany, Minguillón, Ferrer, la secretària del Comú i Rabadà, ahir Foto: TONY LARA

El Comú d'Andorra la Vella va aprovar, ahir, un conveni per l'obtenció d'un vial de quatre metres d'amplada limitant amb el futur Estadi Nacional. El conveni s'ha de signar amb els germans Sansa Reñé i permetrà dotar l'equipament amb més sortides d'emergència. A canvi, la propietat, que no podrà aixecar més que una planta a tocar d'aquest vial, podrà construir-ne fins a 15 en el terreny més proper al riu.

El conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, va explicar que pel conveni la propietat cedia un vial de quatre metres d'amplada i una vuitantena de llarg, i d'aquesta manera es dóna la «possibilitat de sortides d'emergència per a l'Estadi Nacional». Així mateix, en el terreny dels mateixos propietaris que hi ha al fons d'aquest vial es permet construir fins a 15 plantes –«en harmonia amb el futur edifici de la Seu de la Justícia»– a canvi que en la zona més propera a l'equipament públic només es construeixi una planta. Segons Estany, els privats «no guanyen ni un metre quadrat d'edificabilitat».

La consellera del grup mixt, Dolors Carmona, va manifestar el seu rebuig a la possibilitat de construir fins a 15 plantes –pel previsible «impacte visual»– abstenint-se en la votació del conveni. «Potser sí que serà un edifici emblemàtic», va comentar. A més, tot i entendre l'interès dels privats així com l'interès nacional que pot tenir el vial, no veia l'interès del comú. Tant l'altre conseller del grup mixt com el grup demòcrata, van votar favorablement aquest punt, entenent que es tracta d'un tema de seguretat i interès nacional.

ALTRES CANVIS URBANÍSTICS / La sessió d'ahir també va servir per aprovar provisionalment la modificació del Pla d'Ordenament Urbanístic (POUP) per tal de dividir en dues la unitat d'actuació del terreny que hi ha entre l'avinguda Tarragona i el rec de l'Obac i entre aproximadament el punt quilomètric zero i l'Hotel Diplomàtic. La voluntat del canvi és facilitar l'anticipació de la cessió del terreny per tal de dotar la via de voreres sense haver de reduir el vial. La intenció és tenir les voravies aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT