PUBLICITAT

'Cocktails' i 'photocalls'

  • Vivand prepara dues nits de compres, a més d'actes de dinamització al febrer i per Carnaval
EL PERIÒDIC
escaldes-engordany

Periodic
Turistes es fan fotografies a l'avinguda Foto: TONY LARA

«A la gent li agrada, tots els estímuls que ens arriben són positius». El comú escaldenc està absolutament convençut que la proposta de tancar l'avinguda Carlemany al trànsit, sota el paraigua de Vivand, ha calat entre els turistes i també entre la població del país. «Les xifres ho demostren», tal i com va manifestar ahir el conseller de Turisme, Eduard Molné. Segons la darrera enquesta del CRES el 72% de la població del país està a favor del tancament de l'avinguda, una xifra que sis mesos enrere, quan es va posar en marxa el projecte, era del 52%. De la mateixa manera, el grau d'aprovació entre els turistes puja fins al 95%. Els retractors, per tant, poc tenen a replicar davant aquests números, considera el conseller.

Així, i amb les xifres a la mà, la corporació i tots els implicats en la taula de dinamització de Vivand tenen ganes de fer coses. I s'han posat mans a l'obra. Es tornaran a celebrar les nits Vivand, amb comerços oberts fins la mitjanit i actuacions per dinamitzar tota la zona. També es preparen dues noves propostes per animar a les compres. Per una banda, el que el conseller escaldenc va anomenar Cocktail&Shopping,una promoció que començarà aquest més de febrer i s'allargarà fins al maig. Encara no s'ha concretat, però la idea és que els comerços entreguin als seus clients butlletes amb alguna mena de promoció o de descompte, que després podran fer servir als bars i restaurants de la zona, va explicar Molné.

I per altra, els dinamitzadors de Vivand volen convertir l'avinguda en una mena de catifa vermella de Hollywood durant els dies de Carnaval. «Instal·larem deu photocalls entre el carrer de la Unió i la part alta, farem un recorregut perquè tothom s'hi pugui fer fotos», va informar Molné.

Pel que fa a les dues nits Vivand, ja tenen data, i comptaran amb la col·laboració d'Andorra Turisme, després d'un acord concretat ahir mateix durant una reunió mantinguda al matí. La primera serà el 2 de maig, coincidint amb el Pont del Dia del Treball. La segona, l'11 d'octubre, coincidint amb el Pont del Pilar. Pel que fa a aquesta darrera data, Molné va explicar que és molt especial ja que farà tot just un any que es va fer, amb èxit, la primera nit Vivand.

Pel que fa a la continuïtat de Vivand, el Comú considera que les dades i el resultat de les campanyes de dinamització no deixen cap mena de dubte que cal continuar amb el projecte. I això que, de moment, encara no hi ha xifres sobre vendes ni comparatives respecte anys anteriors. El Comú s'escuda en què, «l'experiència de compra, és positiva».

Però encara queda molta feina a fer. Vivand són els esdeveniments, la dinamització, però Vivand també és una imatge. Cal encara pavimentar el terra per unificar el concepte de zona per a vianants. Però «és un projecte immens, la pavimentació a curt plaç no la farem», va reconèixer Molné. Tampoc s'han activat les càmeres de videovigilància però, en aquest cas, sí que es farà a més curt termini.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT