PUBLICITAT

Una màquina per fer desaparèixer la neu

  • L'aparell busca millorar la mobilitat, la neteja de calçades i voravies i reduir la contaminació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una llevaneus retira la neu acumulada a la calçad Foto: TONY LARA

¿Qui no ha somiat o desitjat alguna vegada tenir el poder de fer desaparèixer la neu en un vist i no vist? ¿O disposar d'una màquina que ho faci? Doncs l'emprenedor Àngel Rodríguez –director tècnic de l'empresa Invenció Noves Tecnologies SL, que ha ideat i comercialitzat diferents tecnologies com la protecció contra els llamps, o les millores de distribució de terres de vaixells de l'armada d'Equador, o la protecció del radar de defensa de l'OTAN, entre moltes d'altres–, ha començat a fer el pas per tenir aquest aparell: una màquina que farà desaparèixer la neu. Ara ja busca col·laboradors i empreses interessades en construir-la.

La idea és que la futura llevaneus «absorbeixi la neu i la transformi en líquid i alhora aprofitar per netejar les voreres», explicava ahir al PERIÒDIC Rodríguez. L'inventor argumenta que avui en dia les llevaneus només aparten la neu i que per desfer-la es fa servir potassa, un element «que molts països en tenen l'ús restringit perquè contamina els aqüífers», a banda d'erosionar tant els paviments com els elements de mobiliari urbà, igual que els vehicles, i contaminar l'aire si l'aigua fruit de la combinació de la neu i la potassa s'evapora.

Rodríguez assegura que actualment hi ha tecnologies que podrien servir per a la construcció d'aquesta màquina que té al cervell, doncs seria una barreja de diverses tecnologies les que portarien a poder fer desaparèixer la neu de calçades i voravies, i a més, «es podria aplicar a petita i a gran escala, tant per particulars com per públics». La voluntat de l'emprenedor és fer la màquina comptant amb la col·laboració d'empreses i particulars interessats en el desenvolupament de l'invent i així poder presentar al món «una màquina made in Andorra». Rodríguez va assegurar que al país hi ha «moltes empreses capacitades per crear aquest producte», que permetria reduir el cost de la neteja de les calçades i de l'empremta ecològica.

El responsable d'Invenció Noves Tecnologies SL pensa que en un any es podria tenir el prototip fet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT