PUBLICITAT

La Seu allarga els tràmits sobre l'afer de la piscina coberta

  • L'equip de Govern justifica la pròrroga per "esvair dubtes" sobre el procés
  • El ple rebutja la moció del PSC per a la suspensió idel projecte
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un ple municipal de l'Ajuntament de la Seu. Foto: TONY LARA

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va rebutjar aquest dilluns passat a la nit una moció del grup del PSC-Progrés en què se sol.licitava que l'equip de govern aturés el procés iniciat pel Parc del Segre SA per a la construcció de la piscina coberta municipal. El text va ser rebutjat per CiU i ERC i el suport del grup socialista i del regidor d'ICV.

El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va reiterar que si es tira endavant els tràmits "l'actual equip hipotecarà la ciutat amb la concessió a una empresa privada per 40 anys, durant els quals haurà de cobrir els possibles deutes i garantir-li un benefici mínim del 6% cada any". El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Hisenda, Jesús Fierro, va puntualitzar que la rendibilitat es comptabilitza en funció dels diners que aporta l'empresa i que "no és el negoci del segle". Fierro va defensar que l'aportació es farà tenint com a full de ruta un pla de viabilitat i una auditoria de comptes. Alhora, un consell d'administració format per tres membres de l'Ajuntament i dos de l'empresa privada seran els que prendran les decisions més rellevants. "El risc màxim és que l'Ajuntament pagui el que assumiria si fes la inversió directa", va assegurar.

SUBVENCIÓ
Pel que fa a l'acusació de Progrés que s'hagi utilitzat l'encàrrec de gestió de tot el procés al Parc del Segre per "evitar el debat polític i ciutadà entre els diferents grups de l'Ajuntament i la ciutadania", el tinent d'alcalde va recordar que la subvenció de 900.000 de la Generalitat de Catalunya estava supeditada a la gestió de l'ens i "no hi ha cap altra raó per haver-ho fet".

D'altra banda, Fierro va negar que es tanqui la porta a la possibilitat d'abonaments amb preus especials per a determinats col.lectius de la Seu, com ara escolars, gent gran i clubs esportius. Segons l'equip de Govern, les condicions de gestió garanteixen aquesta opció.

Fierro va acusar el principal grup de l'oposició de voler posar "pals a les rodes" a la tasca de govern sense presentar alternatives. Aquesta acusació va ser rebatuda pel portaveu d'ICV, Josep Maria Carles, que va negar que el seu suport a la moció de Progrés anés en aquest sentit. Carles sí que va manifestar que calia valorar bé "la necessitat de frenar les despeses en una situació econòmica adversa i plantejar-se si la piscina coberta és una prioritat real". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT