PUBLICITAT

L'aeroport Andorra-la Seu es concreta en un protocol d'entesa

  • Alcobé anuncia que s'està estudiant les ofertes de diverses operadores per veure quina opció és «la més viable»
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ana Pastor, Jordi Alcobé i Santi Vil ahir durant la signatura del protocol d'entesa per a l'aeroport Andorra- la Seu Foto: ÀLEX LARA

«Aquesta vegada, amb tots els actors presents, penso que és la bona i que serà una realitat ben aviat». Amb aquestes paraules es referia el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, a l'aeroport d'Andorra - la Seu, en el marc de la signatura d'un protocol d'entesa per al desenvolupament d'aquest aeroport entre el govern d'Andorra i la Generalitat i amb la presència del Govern Espanyol que va tenir lloc ahir a l'edifici Administratiu de Prat de la Creu. Alcobé va explicar que «aquest document permet avançar amb pas ferm cap a tenir un aeroport públic i comercial en els propers mesos, un cop fetes les inversions per part de Catalunya i amb el suport i la col·laboració del Govern de Madrid i també d'Andorra». En aquest sentit, Alcobé va reiterar que «Andorra té un paper viu en l'aeroport començant pel nom», per tant, s'entén que també és un aeroport del país i aquest «ha de participar de la promoció i de la gestió». Una participació «que podrà ser de moltes formes», una d'elles «per tant visitant o persona que pugui arribar al país». Però el ministre va subratllar que «això encara s'ha de discutir i s'ha de poder negociar amb la Generalitat de Catalunya».

El conseller de Política Territorial, Santi Vila, va dir ahir que «el Protocol és senzillament el compromís del Govern d'Andorra i de Catalunya de dur a terme tot el que ha de ser l'activitat inversora a curt termini, sobretot de la Generalitat, amb la inversió d'un milió d'euros , per fer possible que totes les exigències per dur a terme l'activitat d'aviació comercial es pugui dur a terme», i va afegir que «ja s'hi està actuant des del servei meteorològic i amb tota l'activitat vinculada a la seguretat».

La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, va dir que el d'ahir va ser «un dia molt important per a Andorra, Catalunya i Espanya perquè la posada en marxa amb aquest protocol és el pas definitiu perquè hi hagi un aeroport comercial molt important per a tot el Pirineu».

Pastor va afegir que «hi ha unes inversions en marxa i una aposta decidida de la Generalitat» i va explicar que, per la seva banda, «el que estem fent des de l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria és realitzar tots els tràmits i autoritzacions perquè això estigui en marxa a l'estiu». De fet, en el full de ruta, que es va pactar el 3 de setembre passat, posava la data límit al juny d'aquets any per fer les inversions i posar aeroport en funcionament.

VIABILITAT» / Alcobé va explicar que el protocol és el primer pas i que ara Andorra i la Generalitat han de desenvolupar i negociar els convenis específics per «poder dur a terme un model de gestió conjunta i promoció des d'Andorra», en aquest segon terme referint-se sobretot a la recerca d'operadors «que puguin ser atrets per les línies regulars que s'han de fomentar». En aquest sentit, el ministre d'Economia no va voler avançar cap nom de companyies operadores, però va dir que són diverses les que s'han mostrat interessades per oferir aquest servei i, per tant, ara cal « treballar les opcions per veure quina és més viable perquè puguem mantenir aquesta empresa operativa sense subvenció directa».

Pel que fa a l'opció de fer un altre aeroport al territori andorrà com s'havia proposat en el passat, Alcobé va concloure que «si aconseguim aeroport Andorra- la Seu, serà sens dubte l'aeroport d'Andorra – La Seu; altres fórmules dins el país són molt complicades i penso que poc viables».

LA MARCA PIRINEU / Vila va explicar ahir que les polítiques de promoció i difusió de l'aeroport realitzades amb la col·laboració del Govern d'Andorra serviran per promocionar la marca Pirineu, una marca «amb molt potencial» i es va mostrar convençuts, davant d'algun dels alcaldes presents ahir a la signatura, que « totes les ciutats dels Pirineus sabran aprofitar-se d'aquets aeroport».

Segons Vila, «és un acord que deixa enrere per els vells límits administratius i ens preocupem de les demandes de la ciutadania i de les empreses» i per a la seva dinamització econòmica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT