PUBLICITAT

Peñarroya: «Qui sigui més fidel, tindrà més possibilitats»

  • El River MoraBanc visita aquesta nit (21.00h) el Palencia, en un duel clau en la lluita per l'ascens
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Trias entra a cistella envoltat de rivals, durant la final de Copa. Foto: TONY LARA

joan Peñarroya, tècnic del River MoraBanc, té molt clar que el matx d'avui (21.00h) al pavelló Marta Domínguez de Palència contra el Quesos Cerrato, «és evident que és important, però no decisiu». Tan important és, i potser tan decisiu, com que els dos estan a dia d'avui separats per una victòria a favor dels andorrans, i guanyar situaria en una situació franca d'ascens al BCA tot i que, és cert, encara resten partits importants. «Qui sigui més fidel al seu joc durant més minuts, tindrà més possibilitats d'èxit», va afegir-hi Peñarroya. Seran «dos estils diferents», i amb el partit de la Copa Príncep encara molt recent, l'única veritat és que la batalla serà de les serioses.

«És una de les vuit finals que ens queden», va manifestar ahir el pivot Jesús Fernández. «Guanyar seria un gran pas, però també Burgos és a només dues victòries i la lluita serà dura entre els tres», hi va insistir. «La victòria», va dir Peñarroya, «ens posaria en una posició bona, però ni la victòria ni una derrota seria decisiva», va sentenciar. En tot cas, serà un duel d'estils: «Nosaltres som més dinàmics, i ells són més ordenats». Peñarroya i Fernández van coincidir en què l'ambient, i fins i tot l'arbitratge, pot estar en contra dels interessos andorrans.

DANI LÓPEZ PODRÀ DEBUTAR / El trànsfer perquè Dani López pugui jugar avui va arribar, així que el base podrà debutar, perquè a més Peñarroya va dir sobre el jugador que estava «bé», tot i «portar dos mesos sense competir». El jugador ha participat durant la setmana «en tres sessions d'exigència», i va demostrar, segons l'entrenador, que ajudarà «força».

¿OFERTES PER TRIAS? «NO HI HA TEMA» / Dimecres a la nit, des de Múrcia arribaven missatges a través de les xarxes socials indicant que hi havia l'opció que Jordi Trias marxés a l'UCAM de la Lliga Endesa. Preguntat ahir el tècnic al respecte, la resposta va ser contundent: «No hi ha tema».

El COA ha fet un gest que hauria de ser normal però que no tothom faria i que, per tant, el converteix en honorable. Jaume Martí va deixar clar el perquè de la renúncia: «És que no necessitem aquests diners».

I és que al llarg de la temporada, l'ens que ell presideix ha viscut una sèrie d'episodis que l'han permès estalviar. D'una banda, que s'ha trobat amb què el Comitè Olímpic Europeu ha decidir repartir diners als països que han participat en algun esdeveniment continental. En el cas d'Andorra han estat els Jocs del Mediterrani i ha cobrat entre 10.000 i 15.000 euros. A això se li ha de sumar la baixa de la selecció de vòlei als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg, que també suposa un estalvi per a vint persones en desplaçament, allotjament, equipacions i d'altres despeses. «Així hem pogut estalviar una xifra similar a la que ens havia de donar el Govern», va indicar Martí.

El president va treure mèrits a l'acte de legalitat que ha fet el COA: «Nosaltres no deixem de ser la casa de les federacions i hem de defensar-los i ajudar-los. Tenim aquesta obligació».

L'any vinent hi ha els Jocs Olímpics d'Hivern de Sochi però el COA ja té aquest esdeveniment pressupostat i prefereix que aquests diners es reinverteixin: «Les federacions van justes per les retallades en les subvencions dels darrers anys i així aquests 44.000 euros es poden repartir amb els que més ho necessitin. Ens alegraria saber que els ajudem», va afirmar Martí.

El Fubtol Club Andorra és l'altra cara de la moneda. Havia de cobrar 53.236 euros però segons el comunicat del Govern «seran reduïts considerant l'informe jurídic elaborat en aquest cas», arran del forat econòmic de més de 300.000 euros detectat en l'auditoria.

El president del club tricolor, Lluís España, va quedar sorprès amb aquesta notícia: «No sabia res d'això i tampoc ho esperava», va assenyalar a aquest rotatiu. «Sé que havíem de cobrar més de 70.000 euros però que es van restar més de 20.000 pel pagament per als jugadors del futbol sala, però si ara cobrarem encara menys, no sé per quin motiu. ¿Perquè ja no tenim secció de futbol sala? ¿Pel forat econòmic? No ho sé però queda clar que aquí tothom està en contra del FC Andorra i enlloc d'ajudar-nos ens enfonsen encara més». España va assegurar que amb tants detalls com aquest «donen ganes de plegar però aguantaré fins que em deixin».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT