• Jaques Soulié fixa objectius ambiciosos: demana podis a Dusautoir i Bellés, i top-20 a Ludovic Albós
I. M.
ORDINO

El recorregut de la cursa vertical d'avui a Arinsal Foto: EL PERIÒDIC

Avui 141 esquiadors de muntanya, els millors referents d'Europa i del Món, estaran a la línia de sortida en la cursa vertical, que començarà a les 9.30 hores. Andorra tindrà en competició a deu corredors en una cursa que estarà marcada per l'absència de Kilian Jornet, qui dimecres va haver de marxar a Nova York per rebre ahir el guardó a l'Aventurer de l'Any a càrrec de la prestigiosa revista National Geographic. Un reconeixement d'enorme prestigi, equivalent a la pilota d'or de futbol, que l'ha impedit tornar a temps per disputar la Font Blanca.

Malgrat tot hi serà el top-10 de la Copa del Món masculina al complert: el guanyador de l'any passat, l'italià Damiano Lenzi, que està comandant el rànquing de la Copa del Món 2013-2014 i d'altres rivals de prestigi com ara el francès Jacquemoud, els italians Antonioli i Reichegger o l'alemany Anton Palzer, que només fa un any guanyava a Arinsal en la categoria júnior i que aquest any és el cinquè classificat en el circuit mundialista.

El millor exponent tricolor hauria de ser Ludovic Albós, a qui el seleccionador, Jacques Soulié, exigeix com a gran meta un top-20 i un 10-12% de diferència de temps respecte del guanyador. David Albós, Ferran Vila i Jordi Solé buscaran el top-30.

Soulié va fixar objectius ambiciosos per als tricolors. No només per al germà gran dels Albós, sinó també a les fèmines. «Dusautoir està en un estat de forma magnífic i pot fer podi, com a mínim», afirma sobre una corredora que l'any passat va ser segona i que aquest any ocupa el mateix lloc en la Copa del Món. Rivals no li en faltaran: Laetitia Roux, Axelle Mollaret, Maude Mathys... «I Bellés també pot fer podi en la categoria sub-23. Va debutar amb un sisè lloc en Copa del Món, després va ser cinquena, quarta... i la setmana passada anava tercera a la Pitturina quan va abandonar», recorda d'ella.

En categoria júnior hi seran Euan Prieto, Aleix Torres i Jaume Planella; i en la cadet David Pérez i Sergi Casabella.